Vineri 22 Noiembrie

CNCAV recunoaște: Volumul cererilor a depășit posibilitatea alocării vaccinurilor din acest moment. Peste 300.000 de programări în etapa a doua

Numarul cererilor de vaccin este mai mare decat cel al posibilitatilor de programare. Peste 300.000 de oameni s-au programat deja pentru a fi vaccinati antiCovid in a doua etapa.  

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV) a anuntat ca pentru următoarele 20 de zile de programare la vaccinare, respectiv perioada 18 ianuarie – 6 februarie, la nivel național s-au realizat 305.562 programări la vaccinare, din cele 364.800 sloturi disponibile.

„Menționăm că volumul cererilor a depășit posibilitatea alocării vaccinurilor din acest moment, aspect care a generat disconfort în rândul beneficiarilor. Reamintim, cu acest prilej, că programările la vaccinare sunt condiționate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operațiunii, cât și de dinamica solicitărilor de înscriere la momentul respectiv”, anunta CNCAV.

Ieri, 15 ianuarie 2021, la ora 15.00, a debutat Etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale.
Cele mai multe programari au fost facute in Bucuresti, unde s-au ocupat 62.182 locuri de vaccinare, gradul de ocupare fiind în proporție de 100%.

Potrivit reprezentantilor CNCAV, odată cu deschiderea activităților de vaccinare pentru Etapa a II-a, care se derulează concomitent cu vaccinarea persoanelor din prima etapă, s-au înregistrat 37.750 apeluri în Call Center (19.770 apeluri preluate), iar pe platformă (vaccinare-covid.gov.ro), au fost înregistrate 2,6 milioane de accesări, cu 107.000 utilizatori unici.


La nivel național, sunt disponibile 192 de centre de vaccinare, cu 304 cabinete și o capacitate zilnică de vaccinare de 18.240 de persoane cu prima doză dar și cu rapel.
Suplimentar, 60 de centre, cu 84 de puncte de vaccinare sunt organizate de Ministerul Apărării Naționale (MApN), iar 39 de centre, cu 45 de puncte de vaccinare, de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Acestea asigură vaccinarea personalului din rețeaua proprie, conform Etapei a II-a din Strategia națională privind vaccinarea împotriva COVID-19 în România.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producatoare. Astfel,  săptămânal, Romania primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce acestea ajung în tara noastra, aplicația se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă, mai spun reprezentantii CNCAV.

 

Comentarii Facebook