Vineri 20 Septembrie

Cod portocaliu de disconfort termic accentuat și caniculă în județul Cluj. Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic


Codul galben de caniculă și disconfort termic accentuat s-a transformat în cod portocaliu, potrivit meteorologilor ANM.

Valul de căldură va persista pentru a paisprezecea zi consecutiv. În județele Maramureș, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Ilfov și municipiul București, Galați, Vrancea, Vaslui, Iași și Botoșani va fi caniculă. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36...38 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 19 și 23 de grade și local vor caracteriza o noapte tropicală, au transmis meteorologii.

Fenomene vizate sunt val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat.

,,În contextul temperaturilor ridicate, reamintim clujenilor că Primăria asigură în Municipiul Cluj-Napoca puncte de hidratare și adăpost în trei locuri din zona centrală a municipiului - deschise între orele 12 și 17:

- zona Operei Maghiare

- Piața Lucian Blaga

- Piața Mihai Viteazul

De asemenea, 111 cișmele cu apă potabilă sunt instalate în cartiere," a transmis edilul din Cluj-Napoca, pe pagina sa de Facebook.

cod-portocaliu-azi.png


Comentarii Facebook