Sambata 2 Noiembrie

Colectarea selectivă a deșeurilor a fost implementată în Florești - FOTO


Primarul comunei, Bogdan Pivariu semnalează un pas înainte spre un Florești modern și curat. În comună a fost implementată colectarea selectivă a deșeurilor. Unitățile sunt plasate în locuri des frecventate de floreșteni, lucru care, speră edilul, va determina cetățenii să recicleze.

Una dintre direcțiile importante pentru dezvoltarea comunei Florești este realizarea și implementarea unei strategii care face tranziția spre o economie circulară, ignorând modelul economic linear extrage-produ-folosește-aruncă.

Mă bucur să vă anunț că am făcut primii pași în acest sens și am implementat o soluție inteligentă de colectare selectivă a deșeurilor!

Aceste unități sunt amplasate în două locații cu acces pietonal intens: una dintre ele în imediata apropiere a primăriei, iar cea de-a doua pe strada Stejarului, în stația de autobuz din fața magazinului Panemar. În fiecare locație se regăsesc trei pubele care colectează separat deșeurile de hârtie/carton, plastic/metal, dar și deșeuri reziduale”, a transmis Pivariu.

Prin acest demers, primarul speră să reducă poluarea aerului din Florești

Unitățile inteligente sunt de ultimă generație, robuste, cu un design aspectuos, ce se integrează cu ușurință în orice peisaj, având avantajul minimizării deșeurilor cu ajutorul presei interne, astfel ele pot înmagazina o cantitate de până la 5 ori mai mare decât o pubelă normală. În acest fel, operatorul de salubritate este scutit de cel puțin un drum, în vederea golirii pubelei, iar acest lucru se traduce nu numai printr-o economie financiară, dar, cel mai important aspect care ne aduce beneficii nouă, floreștenilor, reducere poluării aerului și a emisiilor de CO2”, adaugă acesta.

242673973_4685806168119546_1499445277511489718_n.jpg

De asemenea, pubelele indică momentul în care sunt pline 100%, astfel încât persoanele responsabile de gestionarea acestora, vor știi când trebuie să fie golite.

În plus, datorită sistemului de comunicare GPS/GPRS, fiecare unitate este înrolată într-o platformă electronică de monitorizare a deșeurilor, astfel că oricând pubela atinge nivelul maxim de umplere, cei implicați în gestionarea / golirea unităților vor fi informați. Unitățile sunt dotate și cu panouri solare care captează energia solară și o înmagazinează într-un acumulator, asigurând energia necesară funcționării, fără costuri adiționale.

Având în vedere necesitatea creșterii calității vieții, avem convingerea faptului că aceste unități inteligente vor contribui la o eficientă colectare selectivă a deșeurilor”, mai spune Bogdan Pivariu.

Comentarii Facebook