Colegiul din Cluj se ascunde după lege și nevoia de spațiu în scandalul cărților aruncate la gunoi: „Am făcut-o pentru depozitarea cărților noi”


În Clujul universitar, cărțile sunt aruncate la tomberon! Colegiul Anghel Saligny a venit cu un răspuns după ce în presa din toată țara a fost publicată imaginea cu un container de cărți aruncate. 

Cărțile erau trântite la grămadă într-un container de tipul celor pentru deșeuri din construcții și urmau probabil să fie ridicate de firma de salubritate. Conducerea șolii a precizat că acestea au fost casate conform legii.

„În timp ce treceam cu băiatul în drum spre un antrenament sportiv, am văzut acest container cu cărți în curtea școlii. Părinții trebuie să cumpere cărți copiilor pt scoala... Școala aruncă la tomberon toate cărțile din biblioteca (care le sunt necesare pe parcursul anilor de școala). Mi-am permis să "fur" câte ceva…”, ne-a scris clujeanca.

Deși din imagini se observă clar că în container erau cărți bune, care puteau fi donate la alte școli, în răspunsul Colegiului Anghel Saligny se arată că acestea ar fi fost uzate sau containerul conținea doar manuale de specialitate. Ba chiar mai mult, școala ar fi fost interesată în aruncarea lor pentru a face loc unor cărți noi. 

Vezi și: O școală din Cluj-Napoca aruncă un întreg container de cărți. Mai bine le donau unei biblioteci școlare de la sat

col.jpg

Comentarii Facebook