Miercuri 18 Septembrie

Compania de Apă Someș, asigurări pentru clujeni: Apa de la robinet a fost și este potabilă!/ Apa potabilizată este aceeași de Florești până dincolo de Dej


Compania de Apă Someș S.A. a transmis astăzi asigurări cu privire la calitatea apei distribuite în Cluj-Napoca și zonele învecinate, subliniind că toți parametrii de calitate respectă standardele legale în vigoare. Reprezentanții companiei au precizat că apa potabilă furnizată de Stația de tratare Gilău este identică de la Florești până dincolo de Dej, fără diferențe de proprietăți în funcție de zonă.

Conform comunicatului, în fiecare zi sunt prelevate aleatoriu probe de apă din peste 30 de locații din Cluj-Napoca, acestea fiind analizate rapid în laboratoare acreditate. Rezultatele analizelor sunt disponibile zilnic pe site-ul oficial al companiei, oferind transparență totală cu privire la calitatea apei.

Compania a explicat că, în perioada de caniculă și a concediilor, atunci când consumul de apă este redus, apa poate stagna pe rețelele interioare ale imobilelor, generând un gust particular. În aceste cazuri, este recomandată lăsarea apei să curgă la robinet timp de 5-10 minute. Cu toate acestea, apa de la branșament îndeplinește toate condițiile de potabilitate.

De asemenea, Compania de Apă Someș S.A. a subliniat că Direcția de Sănătate Publică (DSP) monitorizează periodic calitatea apei potabile distribuite, asigurând astfel respectarea normelor de siguranță pentru consumatori.

Compania de Apă Someș S.A face următoarele precizări:

„Toți parametrii de calitate ai apei distribuite de Companie, inclusiv în ultimele două săptămâni, respectă standardele legale. Apa distribuită a fost și este potabilă. Atașăm prezentei două buletine de calitate aleatoare din ultima perioadă. Apa potabilizată la Stația de tratare Gilău este aceeași de la Florești până dincolo de Dej și nu există motive pentru care în unele zone ale Clujului să aibă alte proprietăți decât în alte zone.

Zilnic se prelevează aleator probe de apă în Cluj-Napoca, din peste 30 de locații. Apa este analizată expeditiv în laboratoare acreditate iar buletinele de calitate sunt postate zilnic pe pagina de web a Companiei.

În perioada de caniculă și a concediilor, când consumul este mai redus în condominiu, există posibilitatea stagnării apei pe rețelele interioare ale imobilelor care poate genera un gust particular, motiv pentru care recomandăm lăsarea apei să curgă la robinet 5-10’, însă apa de la branșament îndeplinește toate condițiile de potabilitate .

Menționăm că DSP - Direcția de Sănătate Publică monitorizează periodic calitatea apei potabile distribuite de Compania de Apă Someș S.A”.

Screenshot 2024-08-30 085644.png

Screenshot 2024-08-30 085630.png

Comentarii Facebook