Comunitatea academică clujeană, solidară în sprijinirea Ucrainei. Mobilizare fără precedent pentru ajutorarea refugiaților


Principalele universități din Cluj-Napoca au găsit instant metode prin care pot susține refugiații ucraineni. Suntem martorii unor evenimente istorice tulburătoare, iar clujenii demonstrează zilnic că nu pot rămâne reci la suferința aproapelui. Cum vor ajuta principalele universități din Cluj-Napoca refugiații ucraineni.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” 

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca se alătură mobilizării pentru ajutorarea refugiaților ucraineni sosiți în țara noastră. „Împreună cu colegii noștri, sprijinim autoritățile locale și județene și societatea civilă implicată, punând la dispoziție următoarele resurse, care vor fi utilizate în folosul cetățenilor ucraineni:

  • Locuri de cazare cu masă asigurată, în hotelurile universității (50 de camere)
  • Asistență medicală și stomatologică de urgență, consiliere psihologică, medicamente și materiale sanitare”, se arată în comunicatul publicat de UMF.

Universitatea Babeş-Bolyai

UBB își menține și întărește poziția exprimată cu privire la susținerea profesorilor, cercetătorilor și studenților din Ucraina, astfel încât aceștia să-și poată continua activitățile academice, așa cum a fost aceasta exprimată național. De asemenea, prin centrele de specialitate UBB dorește să vină în ajutorul acelor persoane care sunt direct afectate de război și au nevoie de suport în gestionarea emoțiilor. Serviciul este deschis oricărui cetățean ucrainean. Ei pot beneficia de consiliere atât online cât și față în față. 

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară 

Universitatea noastră își afirmă solidaritatea față de Ucraina și cetățenii săi greu încercați în ultimele zile și pune la dispoziția persoanelor refugiate cazare și  masă în cadrul spațiilor deținute de USAMV Cluj-Napoca. Ne declarăm și disponibilitatea de a oferi gratuit animalelor de companie ale persoanelor refugiate evaluări medicale și consult de specialitate la clinicile noastre veterinare, în baza unui act de identitate emis în țara vecină” se arată în comunicatul publicat de USAMV.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Întregul corp academic al Universității Tehnice din Cluj-Napoca  este alături de poporul ucrainean, în aceste momente tragice și își exprimă solidaritatea și sprijinul total față de familiile îndurerate afectate de acțiuni militare iresponsabile, precum și față de toți cei care sunt gata să-și sacrifice viața pentru pace, democrație și libertate. 

În aceste momente de grea încercare prin care trec vecinii noștri, UTCN prin Centrul Universitar Nord din Baia Mare, pune la dispoziția celor care se retrag din calea conflagrației 200 de locuri de cazare în camere de 2 sau 4 persoane situate în căminele studențești din Baia Mare, precum și facilități de masă. Spațiile de cazare au fost înscrise și într-o platformă națională, gestionată de Guvernul României pentru o mai bună utilizare/repartizare la nivel național”, explică reprezentanții UTCN.

Comentarii Facebook