Duminica 8 Septembrie

Comunitatea păgână din Cluj revendică și templul din Făget: În absența unor locuri special destinate, amenajăm mici sanctuare/Nu încălcăm vreo lege


Comunitatea păgână din Cluj face lumină din nou în cazul templelor păgâne construite în Pădurea Hoia și Făget. Potrivit Asociației THE NEW PAGAN DAWN – Filiala Cluj, în lipsa sprijinului de la stat, comunitatea este nevoită să construiască aceste „mici sanctuare” în pădure, care nu ar avea caracter ilegal, spun aceștia.

Polemicile despre „construcțiile” de lemn apărute în pădurile din Cluj a pornit după ce pe o rețea de socializare un clujean a publicat niște imagini cu construcțiile din Făget, întrebându-se cum au apărut acolo.

Mulți au reclamat că le-au observat în timpul unor plimbări prin pădure și s-au speriat. 

„Știe cineva ce este cu "construcția" aceasta? Prima dată am crezut că e zonă de hrănit căprioarele din pădure, dar nu prea pare”, a transmis un clujean pe o rețea de socializare.

Vezi și: FOTO. Temple pentru ritualuri păgâne în pădurea Făget din Cluj: „Prima dată am crezut că e zonă de hrănit căprioarele din pădure, dar nu pare”

„Comunitatea păgână din România, în absența unor locuri speciale destinate, a unui sprijin al statului și confruntându-se cu resurse limitate pentru a își putea practica cultul, dar și dat fiind ca pentru noi, Natura este Templul nostru și locurile acestea sunt spații publice destinate tuturor, inclusiv nouă au și considera să practice ritualurile și meditațiile în Natură, amenajând mici sanctuare. Aceste amenajări nu sunt construcții și nici nu au un caracter ilegal întrucât nu există vreo lege pe care noi o încălcăm”, au transmis cei de la Asociația THE NEW PAGAN DAWN .

Comentarii Facebook