Miercuri 18 Septembrie

Concluzia tristă a unei clujence, după ce a luat o pauză de la transportul public: „Constat că pasagerii nu mai oferă locurile călătorilor vulnerabili”


După câțiva ani în care nu a mai circulat cu autobuzul, o clujeancă a ajuns la o concluzie tristă: pasagerii nu mai oferă locurile călătorilor vulnerabili, așa cum se întâmpla în trecut. 

Unii pasageri din autobuzele din Cluj-Napoca nici măcar nu se gândesc să renunțe la scaun pentru  persoanele cu handicap, femeile ce au copii mici sau sunt însărcinate ori pentru vârstnicii.  

Astfel, gesturile de empatie au devenit din ce în ce mai rare sau inexistente în mijloacele de transport public din municipiu. 

Clujeanca susține că situația ar putea fi schimbată dacă ar exista mai multe campanii de informare în acest sens. 

După o pauză de mulți ani, am început să călătoresc cu autobuzul și constat cu tristețe că pasagerii nu mai oferă locurile călătorilor vulnerabili (femei gravide, invalizi, persoane în vârstă) și ar fi minunat dacă s-ar desfășura o campanie de informare în spațiul public și în difuzoarele mijloacelor de transport în comun.”, a relatat o clujeancă. 


Comentarii Facebook