Vineri 22 Noiembrie

Condamnare DURĂ în dosarul privind ”Cartelul drogurilor” condus de o farmacistă și fiul ei, ambii din Cluj-Napoca

 

Mihai Szekely, considerat șeful Cartelului de droguri destructurat de procurorii DIICOT Cluj în 2010, a fost condamnat la închisoare de Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

Mihai Szekely va ispăși o pedeapsă de 8 ani sub acuzația de trafic de droguri de mare risc și consum. 

 

Mihai Szekely împreună cu mama sa, Georgeta Szekely, o farmacistă din Cluj-Napoca, au fost reținuți în octombrie 2010 după o acțiune în forță de procurorilor DIICOT. Aceștia au descoperit și două laboratoare de producere a drogurilor în valoare de 500.000 de euro. În plus, politistii au mai gasit in Cluj si Zalau 10 kilograme de droguri de risc si mare risc. 

 

Procurorii DIICOT Cluj au stabilit faptul ca Georgeta Szekely, de 54 de ani, și Mihai Szekely, de 23 de ani, au infiintat un laborator de producere de droguri, in diferite spatii apartinand familiei, utilizand intrumente empirice, respectiv ustensile casnice. Acestia obtineau substantele necesare din Romania sau le importau din China si Bulgaria, dupa care le prelucrau in vederea obtinerii de droguri.

 

Cei doi au si angajat in urma cu un an diverse persoane care sa lucreze in laboratoarele lor. Au fost selectati ”in special tineri cu studii in domeniul chimiei sau persoane necalificate, care sa-i ajute in activitatea de preparare a drogurilor. in cursul anului 2010 acestia au achizitionat noi imobile pe care le-au amenajat ca laboratoare sau depozite, precum si aparatura si ustensile de laborator destinate acestui scop, aparatura pentru pastilat, malaxoare, cantare profesionale, incalzitoare, depresurizatoare, aparate pentru masurarea presiunii, si sticlarie de laborator”, au mai precizat anchetatorii.

 

Drogurile si substantele produse erau distribuite in tara sau strainatate, in Anglia, Irlanda, Ucraina, Bulgaria si Ungaria, iar proitul obtinut a fost de cateva sute de mii de euro.

 

"Doar aparatura de laborator si doua dintre imobilele achizitionate depasesc suma de 500.000 euro. Totodata s-a stabilit ca S.G. a achizitionat autoturisme de lux sau pentru transport marfa, stabilindu-se faptul ca in unele situatii acesta a primit inclusiv autoturisme in schimbul drogurilor", au mai spus procurorii DIICOT Cluj.

 

Cei doi era ajutati de alte persoane, intre care C.D., de 23 de ani, M.D.A., de 24 de ani, L.A., de 23 de ani, A.P.F., de 21 de ani, care comercializau drogurile pe raza judetelor Salaj si Cluj. De asemenea, drogurile erau vandute prin intermediul altor persoane in Constanta, Timisoara, Brasov, Bucuresti si Iasi.

 

Ofiterii BCCO Cluj au descins in perioada 29 septembrie - 21 octombrie in mai multe zone din judetele Cluj si Salaj, fiind facute cinci perchezitii domiciliare la imobilele detinute sau folosite de catre cei doi suspecti principali.

 

"In urma perchezitiilor efectuate, au fost descoperite doua laboratoare care functionau cu ajutorul unor utilaje performante, comandate de catre o parte dintre membrii retelei din strainatate si care asigurau producerea unor cantitati insemnate de droguri, fara a fi nevoie de implicare in mod direct in procesul tehnologic al unui numar mare de persoane, fapt ce contribuia la asigurarea clandestinitatii acestor membrii ai retelei. In incinta laboratoarelor au fost descoperite cantitati importante de substante chimice active, odorizanti, plante, etc. A fost descoperit inclusiv un utilaj de producere a comprimatelor cu pansoane cu diferite logo-uri, precum si cantitati mari de substante chimice", au mai precizat anchetatorii.

 

In total, au confiscat 10 kilograme de droguri si au oprit cele doua laboratoare clandestine.

 

Georgeta Szekely a primit numai 3 ani cu suspendare în acest caz, precizând în instanță că fiul ei era cel care coordona activitatea.

 

Droguri pe fonduri europene! Georgeta si George Szekely au vrut sa ia bani europeni pentru a-si dezvolta laboratoarele

Comentarii Facebook