Duminica 8 Septembrie

Conflict între clujenii din Mărăști și persoanele care cântă pe străzile cartierului: ,,Nu există muzicant stradal care cântă 2 note timp de 4 ore zilnic'


Odată cu venirea căldurii a reînceput conflictul anual între clujeni și muzicanții stradali.

Clujenii care locuiesc în centru sau în cartierul Mărăști s-au plâns de nenumărate ori că cei care cântă la instrumente pe străzi le perturbă liniștea. Potrivit unui clujean unii muzicanți de pe străzi nu ar fi cu adevărat cântăreți ci ar fi cerșetori organizați. 

,,Cerșetor cu instrument muzical și asistat de o persoană care ridica banii de la cetățeni pe 21 Decembrie 1989 Piata Marasti, la trecerea de pietoni.

Nu există muziciant stradal care cântă 2 note muzicale timp de 4 ore zilnic, nu există muzicant stradal cu persoană separată care adună banii. Aceeaşi persoană la 2 cerşetori diferiţi defineşte cerşetoria organizată nu cultură.

Cei care cerşesc sunt de regulă victime şi, în locul reprimării acestor persoane exploatate, este mai important să fie sancţionaţi cei care profită de pe urma lor. 

Daca continua aceasta exploatare, anunțăm organele statului capabile sa conducă o anchetă despre această faptă oribilă și să îi găsească pe cei care profită de pe aceasta faptă. 

Această sesizare este facuta dupa una telefonică în care au spus că trimit un echipaj la fata locului. Țin să menționez prezența unui echipaj în stația Piața Mărăști care nu a verificat absolut nimic.”, se arată într-o sesizare pentru Primăria Cluj-Napoca. 


Comentarii Facebook