Vineri 22 Noiembrie

Consilierii PSD acuză Primăria că privatizează Piața Unirii. Primele vitime au fost meșteșugarii de mărțișoare

 

UPDATE

 

”Din nefericire, Primăria nu a făcut altceva decât să aplice standardele de calitate pentru centrul Clujului. Oricând, Asociația Meșteșugarilor sau altă formă asociativă dorește să facă lucruri de calitate în oraș sunt mai mult decât binevenite. Am primit o solicitare din partea unei firme de care habar nu am cine este firma respectivă, dar a venit cu un concept coerent, pe o perioadă întinsă de la Dragobete și până în 12 martie, cu un model de căsuțe foarte civilizat. Am fost aseară și am cumpărat mărțișoare. Nu mai sunt standuri care să nu facă față la cerințele unui oraș cum este Clujul. Dacă Asociația meșteșugarilor se reunește și pune la cap un concept pentru piața centrală a orașului, o poate înainta. Îi rog pe toți să înțeleagă că primează calitatea în centrul Clujului. Eu am aprobat și pentru alte locații, în afară de cea din Piața Unirii, pentru vânzarea de mărțișoare și produse de profil, dar chiar pentru centru am ridicat retențiile de calitate”, a spus Emil Boc.

 

Comercianții de mărțișoare spun că prețul pentru o gheretă a ajuns la 4.000 de lei, față de maxim 100 de lei, anii trecuți.

 

Din moment ce Piața este plină, eu cred că prețurile sunt acceptabile. Dacă nu era nimeni acolo, înseamnă că era o problemă. Piața este reglată de raportul dintre cerere și ofertă. Am trecut pe acolo și Piața are un raport unitar și sunt și alte evenimente acolo. Acesta este standardul de la care pornim în sus”, a mai spus Emil Boc, la Napoca FM.

 

-------------------

Consilierii locali P.S.D. + A.L.D.E. cer Primăriei Cluj-Napoca să explice clar modul în care a fost gestionată situația spațiului din Piața Unirii pentru Târgul de Mărțișor.

 

Solicităm un punct de vedere al Primăriei municipiului Cluj-Napoca în ceea ce privește modul în care a fost gestionată situația spațiului din Piața Unirii pentru Târgul de Mărțișor de anul acesta. Piața Unirii nu este a primarului Emil Boc. Nu putem evacua meșteșugarii clujeni de la propriile lor evenimente, închiriind spațiul public unei societăți din alt oraș. În felul acesta nu susținem meșteșugarii locali, ci chiriile enorme descurajante pentru orice meșter popular onest”, a declarat Dan Morar, consilierul P.S.D.. Acesta a atras atenția, marți, 28 februarie, în plenul ședinței de consiliu local și asupra costului uriaș (cca 55.000 de euro pentru 9.45 mp) pe care îl vor avea chioșcurile prevăzute în amenajarea viitoarei zone pietonale din Unirii, latura vest.

 

Dorim să înțelegem de ce nu s-a menținut colaborarea cu Asociația Meșteșugarilor Clujeni, care s-a ocupat de organizarea excelentă a Târgului de Mărțișor în ultimii 4 ani. Expozanții locali s-au plâns în unanimitate de chiriile mari și de chioșcurile inadecvate, inutil de încăpătoare în interior, dar cu spațiu extrem de mic de expunere a produselor în exterior. Nu sunt multe asociații meșteșugărești cu forța de creație, de expresie și de organizare a celei clujene, de ce să ne excludem deci artizanii locali tocmai din evenimentele pe care ei le-au însuflețit?”, a declarat Corina Croitoru, consilier local PSD.

 

Consilierii locali P.S.D.+A.L.D.E. solicită public un punct de vedere al Primăriei municipiului Cluj-Napoca în ceea ce privește modul în care a fost gestionată situația spațiului din Piața Unirii pentru Târgul de Mărțișor.

 

Cluj-Napoca: Meșteșugarii de mărțișoare fac grevă japoneză. Taxa de tarabă a crescut de 9 ori

Comentarii Facebook