Sambata 23 Noiembrie

Constructorii de la Hexagon ridică blocuri care vor sufoca și mai tare Piața Abator și Piața Mihai Viteazu. Îi reprezintă Arhimar, proiectanții ”de casă”


Constructorul Hexagon promite drumuri care să se învecineze cu blocurile pe care le va face la intersecția străzilor Someșului și Lalelelor, aproape de Piața Abator și de centrul Clujului. 

Zona este și asa sufocată de trafic, iar încă un bloc ”monstru” nu va face decât să adâncească problemele. Șoferii cunosc foarte bine zona. Vii de la Piața Leul, faci stânga pe strada Constanța, pe lângă turnurile ridicate de dezvoltatori, inclusiv de președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, și ajungi pe strada Someșului. Strada are o bandă pe sens, practic traficul este ”gâtuit” și acum, dar proiectanții cu pile la Primărie forțează noi și noi proiecte. Ulterior, primarul Emil Boc apare și spune că oamenii trebuie să își lase mașinile acasă și să circule cu autobuzele, dând vina pe șoferi pentru haos, nu pe el, care semnează autorizațiile de construcție pentru îmbogățirea unora. 

Compania Hexagon City SRL, controlată de omul de afaceri Florin Mariș, este reprezentată în comisia de urbanism de proiectanții de la Arhimar, cei care au ușile deschise în Primărie și care au proiectat majoritatea blocurilor mari din oraș, din zonele în care cu greu se obțin autorizații. 

Hexagon are 4000 de mp de teren la intersecțiua străzilor Someșului și Lalelelor, pe care vrea să facă mai multe blocuri, dispuse într-un soi de U, cu două niveluri de subsol, parter, cinci etaje întregi și unul retras, scrie Media9.ro, care le plezintă ideile. De fapt, în spatele acestor randări expuse se va ascunde un nou haos urbanistic.

Captură-de-ecran-din-2023-02-13-la-17.20.32-3hege3ywynoz4b656sk64q.png

Arhimar va trânti acolo, pe 2.014 metri pătrați, 13.670 de metri pătrați de construcții, pe mai mmulte etaje.

Interesant este că proiectanții promit acolo drumuri care nici măcar nu au cum să fie realizate. Vorbim despre strada Someșului, care vine dinspre strada Constanța, pe care nu încap nici măcar două mașini. 

Pe acel teren apar 140 de apartamente, într-o zonă și așa sufocată. Zona Abator a devenit un furnicar de blocuri. Toți dezvoltatorii încearcă să ”mulgă” la maxim o zonă adiacentă celei centrale.

Aici, se face și blocul ”zid”, ridicat de cei de la Maurer, care trebuia deja să fie terminat, dar au apărut probleme și proiectul a fost cedat altor dezvoltatori.

Untitled.jpg

Comentarii Facebook