Copacii și verdele Clujului, în pericol în urma modernizărilor din ultimii ani: „Oricât aș încerca să trec cu vederea, când văd copaci gâtuiți mă enervez”


La Cluj, sub administrația Boc, se usucă tot ce e verde. Copacii mor pentru că încurcă și nu stau drepți în fața betonului, mor sufocați de „modernizările” făcute în ultimii ani, care înseamnă în general dale și beton. 

„Oricât aș încerca să trec cu vederea modernizările din centrul Clujului, când văd copaci gâtuiți mă enervez.

Nu pot înțelege nici în ruptul capului de ce nu putea fi pus un cerc de iarbă de jur împrejurul lor. Pe cine deranja?”, a transmis o clujeancă pe o rețea de socializare, alături de o poză făcută pe strada Mihail Kogălniceanu.

Strada Mihail Kogălniceanu, recent renovată, arată ca o mare de beton. Practic la fiecare proiect nou, administrația locală a mai scăpat de câțiva copaci „inutili” care „nu se integrau” în proiect. Nu o duc prea bine nici copacii rămași, după cum se vede în imagine. 

copac.jpg

Copacii nou-plantați în alte zone, după modernizarea acestora, se usucă din cauza caniculei și a gestionării defectuoase, spun specialiștii. Exemplu cel mai elocvent fiind arborii de pe malurile Someșului. Pe scurt, problemele provin din alegerea unor soiuri nepotrivite pentru solul aluvionar, urmate de o întreținere necorespunzătoare după plantare. 

„Datele primăriei privind copacii uscați sunt intenționat eronate pentru a masca dezastrul, dar speranța e că prin contactarea unor specialiști arboriști atât viitorii copaci plantați vor fi gestionați mai profesionist, dar și cei care nu s-au uscat vor fi salvați”, precizează cei de la comunitatea „Someșul nostru”.

Vezi și: De ce se usucă arborii pe malul Someșului. Un arborist spune lucrurilor pe nume. Soiurile alese - nepotrivite: „Aici sunt o grămadă de betoane” -VIDEO


Comentarii Facebook