Copiii cerșetori din Cluj, exploatați de propriii părinți: „Sunt purtați la cerșit și folosiți în orice condiții, dar nimeni nu ia măsuri”


Un clujean care locuiește în cartierul Bună Ziua a tras un semnal de alarmă în legătură cu situația familiilor de cerșetori care își duc traiul în zonă. Pe lângă mizeria și mirosul pe care le lasă în urmă, clujeanul susține că părinții cerșetori, oameni apți de muncă, își exploatează copiii în fiecare zi.

Astfel, minorii sunt puși să apeleze la mila publicului sau sunt folosiți pe post de „accesoriu” de părinți pentru a-i impresiona pe trecători.

Însă, în ciuda faptului că acești copii sunt neîngrijiți, înfometați, nu au acces la educație sau sunt puși în pericol, autoritățile preferă să stea cu mâinile în sân și să ignore situația. 

Mai mult, fenomenul este alimentat și de cei care aleg să le dea bani copiilor care cerșesc, încurajându-i în această activitate. 

Clujul este plin de familii de cerșetori care se plimbă cu cărucioare goale, pe care le umplu mai apoi cu plastic sau ce găsesc în gunoaie. Menționez că arată perfect apți de muncă.

În cartierul Bună Ziua, ghenele de gunoi sunt invadate zilnic de aceștia, își fac nevoile acolo și cer bani oamenilor din jur. La Lidl Bună Ziua, la fel, bărbați în toată firea, însoțiți de copii pe care îi exploatează, cerșesc fără rușine.

Am anunțat la Lidl, am anunțat poliția, însă nimic nu s-a schimbat. De la an la an se înmulțesc. Faptul că își poartă copiii la cerșit și îi folosesc în orice condiții, fie vreme rece sau caldă, iar nimeni nu ia măsuri, nu mi se pare normal deloc.

La fel, nu este în regulă ca noi, oamenii de rând, să asistăm la asemenea scene într-un oraș care se crede a fi civilizat. Vă rog să găsiți soluții.”, a semnalat un clujean. 


Comentarii Facebook