Vineri 22 Noiembrie

Copiii de la AHS colorează ziua copiilor bolnavi de cancer de la Institutul Oncologic din Cluj

 

Copiii cu dizabilităţi mintale severe de la Asociaţia ”Hans Spalinger” (AHS) îşi pun creativitatea în beneficiul copiilor internaţi în secţia de pediatrie a Institutului Oncologic din Cluj-Napoca. 

 

În cadrul celei de a II-a ediţii a taberei de creaţie AHS, ce se va desfăşura în perioada 28 iulie - 1 august, ei vor realiza ornamente şi jucării handmade, pe care le vor face, ulterior, cadou micuţilor de la Oncopediatrie. Cu această acţiune, asociaţia continuă proiectele de ajutorare a celor aflaţi în nevoie, după ce a oferit o masă caldă copiilor din centrul de zi al asociației ”Familia Regăsită” și oamenilor fără posibilități care frecventează adăpostul primăriei clujene, şi a adunat fonduri pentru amenajarea unui spaţiu de joacă pentru copiii din Pata Rât.  

 

Creioane de colorat, pensule, acuarele, coli de desen, lut, sfori de lână şi alte materiale de lucru vor fi folosite pentru a confecţiona mai multe obiecte şi jucării, menite să coloreze ziua copiilor care se luptă să înfrângă cancerul. Didi, Zoli, Alexia, Francisca şi alţi 11 copii de la AHS vor face echipă cu pedagogii lor şi cu câţiva adulţi, supravieţuitori ai cancerului, astfel încât, la finalul săptămânii, cutiile de cadouri să fie pline. 

 

Misiunea noastră, a pedagogilor de la AHS, este să-i ajutăm pe aceşti copii să îşi dezvolte abilităţile prin care să îşi dobândească pe cât posibil independenţa, pentru a nu mai fi percepuţi drept o povară pentru societate. Atunci când au beneficiat de sprijinul necesar, ei au demonstrat că pot fi parte a comunităţii şi că pot ajuta la rândul lor. De această dată, copiii de la AHS vor încerca să însenineze zilele micuţilor de la Oncopediatrie, oferindu-le jucării şi ornamente confecţionate chiar de ei”, a declarat Ovidiu Damian, directorul executiv al Asociației ”Hans Spalinger”. 

 

Asociația ”Hans Spalinger” din Cluj-Napoca oferă planuri personalizate de intervenție, școlarizare și exerciții de recuperare fizică pentru copii cu handicap mintal sever și/sau asociat. Activitățile sunt esențiale pentru ca acești copii să aibă reale șanse la dezvoltare, dar în același timp sunt mult mai costisitoare decât cele ale unei școli obișnuite: este nevoie doi terapeuți la fiecare patru copii, spații generoase și rechizite speciale. 

Comentarii Facebook