Miercuri 15 Ianuarie

Copiii împart camera cu gândacii la un spital din Cluj! Experiența DUREROASĂ a unei mămici internată cu bebelușul: ,,Ceva de nedescris” - FOTO


O mămică din Cluj a trecut printr-o experiență extrem de neplăcută la Clinica de Pediatrie 1 din Cluj-Napoca. Femeia a fost internată cu bebelușul său de 2 luni la spital timp de 5 zile. 

Aceasta povestește cum a dat peste mizerie și gândaci.  Femeia a explicat că dușul era mereu blocat iar în salon nu exista apă caldă pentru a spăla micuții.

,,Am fost internată timp de 5 zile la spitalul de pediatrie 1  din Cluj Napoca, am ajuns acolo deoarece copilul meu de doar 2 luni a făcut laringită. Condițiile de igienă au fost ceva de nedescris. Gândaci, mobilier vechi, 2 bai pentru toate saloanele de la etajul 1,” recent renovate”, în care era o cabina de duș cu perdea de care nu-ți venea sa te atingi, imposibil să faci duș deoarece se înfunda si ieșea mizerie.

În salon nu este apă caldă pentru a spăla copilașii, “cădița” bebelușului ruginită, pereții stropiți. Lenjerii pătate, pânze de păianjen, scările de acces periculoase și lista continuă. Pe balcon au fost depozitate parti de mobilier, pătuțuri, televizor vechi și alte lucruri care nu mai sunt folosite. Singurul loc în care poți arunca pampersul copilului este la baie, care se află la capătul coridorului. Copilul meu avand diaree a trebuit să merg de mai bine de 10 ori într-o zi până acolo. Curățenia se face extrem de precară, totul șters superficial cu clor.”, a explicat mămica.

470234683_9227436597307553_6802193158637471099_n (2).jpg

Femeia a menționat că mămicile sunt mutate deseori dintr-un salon în altul, iar când a cerut să fie externată din cauza condițiilor de igienă, i s-a răspuns într-un mod extrem de nepotrivit .

,,Mamele sunt constant mutate dintr-un salon în altul, fără a se lua în considerare ca pot fi transmise bolile de la un pacient la altul. Copii mici împreună cu copii mari. Investigatii minime, toată lumea primea același tip de antibiotic și tratament.

Când am cerut externarea și am spus că motivul plecării este faptul că nu pot ține copilul împreună cu gândacii, mi s-a răspuns ca și la apartament sunt gândaci. Doctorița care se ocupa de cazul nostru, total lipsită de empatie față de mame. Ar fi foarte multe de spus. O experiență dureroasă!”, a concluzionat femeia.

470190026_9227436787307534_383374036191746033_n (1).jpg

Ce spun reprezentanții spitalului? 

Știri de Cluj a solicitat telefonic un punct de vedere purtătoarei de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, dr. Dreghiciu Daniela, despre acest caz.

,,Vizavi de planul de dezinsecție, există un plan de dezinsecție periodic, dar de câte ori este nevoie rechemăm dezinsecția. Rugămintea față de toate mamele este să informeze direcțiunea sau șeful de secție. Sunt clădiri vechi în care apar, dar eforturile noastre sunt să eliminăm astfel de probleme”, explicat pentru Știri de Cluj, purtătoarea de cuvânt a spitalului.

Aceasta a menționat că apa caldă lipsește din cauza unei conducte care este în curs de înlocuire

,,S-a anunțat că înlocuim o conductă, noi acum o înlocuim, există lucrări în curs care au dus la situația asta. Grupurile sanitare au fost toate renovate și avem personal de îngrijire, dar cerem și sprijinul părinților în a menține și a nu arunca în grupurile sanitare scutece haine, lucruri care să înfunde toaletele. Grupurile sanitare au fost renovate”, a transmis  dr. Dreghiciu Daniela.

Cu privire la faptul că pacienții sunt mutați dintr-un salon, purtătoarea de cuvânt a spitalului a explicat că acest lucru se întâmplă peste tot, copiii fiind grupați în funcție de afecțiuni.

,,Se poate să fie mutați dintr-un salon în altul, pentru că tu trebuie ca medic de gardă să grupezi copiii în funcție de probleme.  Dacă ai nevoie de un salon pentru un copil cu o problemă respiratorie trebuie să-l muți și să dezinfectezi pentru următorul copil.”, a explicat dr. Dreghiciu Daniela.

Aceasta a explicat că dezinsecția se face cu clor ca în oricare spital.

470195283_9227436677307545_8964955607824513243_n.jpg

,,Curățenia chiar se face și vizavi de lenjerii încercăm să le schimbăm cât de des posibil. Ne trebuie puțin sprijin din partea părinților și în menținerea curățeniei dar și în sesizări. Vizavi de cădițele din saloane, suntem de doi ani proces  de renovare la Pediatrie 1 și există un proiect de renovare și pentru următorul an. Sunt clădiri vechi la care se muncește în permanență.”, a transmis purtătorul de cuvânt al spitalului.

Mobilierul depozitat pe balcoane este cel care ar urma să fie casat, însă accesul pe balcon este încă permis. 

,,Este mobilierul propus pentru casare, este mobilierul vechi. Pe balcon nu este de ieșit cu copiii bolnavi, există niște riscuri vizavi de balcone. Mamele își doresc foarte mult să aibă balcoanle deschise, însă propunerea va fi de închidere a balcoanelor.”, a explicat dr. Dreghiciu Daniela.

470190991_9227437297307483_4365022859563657039_n.jpg

Comentarii Facebook