Vineri 27 Septembrie

Copiii oamenilor fără adăpost din Cluj, în situație critică. Nu merg la școală și dorm în frig, în Parcul Rozelor: „Stau pe stradă fără să fie școlarizați”


Mai multe familii fără adăpost își petrec nopțile pe băncile din Parcul Rozelor din Cluj-Napoca. Din păcate, cei care suferă cel mai mult sunt copiii acestor familii, minori care nu au avut șansa să meargă la școală și sunt nevoiți să doarmă în frig. 

O clujeancă susține că aceste persoane nu au creat probleme în zonă, însă odată cu venirea frigului, condițiile de trai devin din ce în ce mai dificile pentru aceste familii. 

Din acest motiv, reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au fost somați să intervină pentru a le asigura adulților și copiilor fără adăpost condițiile minime de trai. 

În zona Parcului Rozelor s-au instalat de mai multe săptămâni familii fără adăpost/domiciliu. Nu deranjează pe nimeni, dar, odată cu venirea frigului, este impropriu să continue să locuiască în parc, în special în situația în care familiile au și copii minori.

Școala a început, dar copiii locuiesc pe stradă în loc să fie școlarizați. Se solicită intervenția organelor abilitate pentru a ajuta persoanele adulte să fie încadrate în câmpul muncii, iar copiii să meargă la școală.

Având în vedere că în Cluj sunt aduși oameni din Asia la lucru, cu siguranță se poate găsi ceva de muncă pentru membrii acestor familii, astfel încât să se poată întreține fără a locui pe străzi.”, a semnalat o clujeancă. 


Comentarii Facebook