Duminica 8 Septembrie

Copilașii sunt așteptați să petreacă o zi întreagă alături de pompierii clujeni: ateliere inedite, lecții de prim-ajutor și expoziție de fotografie!


Cu ocazia „Zilelor Clujului” pompierii clujeni pregătesc o întreagă serie de activități educative și interactive pentru copii la Turnul Pompierilor. 

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj, îi invită atât pe cei mici, cât și pe cei mari să ia parte în data de 31 mai la activitățile pregătite în cadrul evenimentului „Zilele Clujui”, ediția 2024. 

Astfel, ISU Cluj vine în întâmpinarea copiilor cu numeroase ateliere inedite, în cadrul cărora vor avea ocazia de a participa la tehnica de intervenție a salvatorilor clujeni. De asemenea, paramedicii și voluntarii SMURD le vor oferi celor care sunt interesați lecții gratuite de prim-ajutor în intervalul orar 08:00 - 15:00, nefiind necesară o înscriere prealabilă. 

Tot în data de 31 mai, de la ora 11:00, tot la Turnul Pompierilor, va vea loc un moment emoționant și anume vernisajul expoziției „Și cei mai curajoși au fost cândva copii”, aceasta fiind alcăuită din 18 tablouri care înfățișează chipurile salvatorilor clujeni, din toate subunitățile de intervenție ale ISU Cluj, din două epoci diferite: copilăria și momentul prezent. 

Portretele din cadrul expoziției au fost realizate de fotograful Manases Sándor, iar fiecare imagine va spune povestea celor care își riscă viața în fiecare  zi pentru semenii noștri. De asemeena, la fiecare etaj al Turnului Pompierilor vor fi prezentate obiecte și  echipamente folosite de către pompieri de-a lungul timpului. 

Expoziția va fi deschisă la Turnul Pompierilor până în data de 17 iunie 2024, cu următorul program de vizitare:

Luni – Miercuri – 10.00 – 20.00

Joi – 10.00 – 23.00

Vineri – 09.00 – 20.00

Sâmbătă – Duminică – 10.00 – 20.00 


Comentarii Facebook