CORAL SRL face dezinsecție pe domeniul public din Cluj-Napoca
Societatea CORAL SRL va face dezinsecție pe domeniul public din Cluj-Napoca.
Primăria Cluj-Napoca anunță demararea unei acțiuni de dezinsecție pe domeniul public și privat al municipiului Cluj-Napoca și spații deschise ale persoanelor fizice și juridice. Acțiunea se va desfășura în perioada 10 -31 mai 2023, între orele 22.00–06.00, în funcție de condițiile meteorologice.
Produsele folosite vor fi CYMINA PLUS pentru actvitatea de dezinsecție – combatere țânțari,VECTOBAC WG pentru activitatea de delarvizare. Produsele menționate se regăsesc în Registrul Național al produselor biocide și sunt autorizate pentru profilaxia sanitar umană de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide.
Acțiunea este realizată de S.C. CORAL IMPEX S.R.L. și se desfășoară în conformitate cu următoarele prevederi legale:
- Legea 101/2006 a serviciului de salubrizare a localităților (republicată)
- Ordinul nr.119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației.
- Regulamentul Serviciului de Salubrizare a Municipiului Cluj-Napoca aprobat prin HCL nr. 88/2019.
Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie,acțiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi privat, spații deschise ale persoanelor fizice și juridice la nivelul localităţii, pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, motiv pentru care se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Cluj-Napoca, să efectueze tratamente de dezinsecţie pe păşuni, în depozite de anvelope uzate, subsoluri, casa scării de la blocuri etc în perioada de desfășurare a acţiunilor de dezinsecţie efectuate pe domeniul public și privat, spații deschise ale persoanelor fizice și juridice.
1 Comentariu
Ne-a întrebat cineva dacă noi oamenii vrem să dea cu otravă? De ce vin noaptea ca hoții? Mulți avem ferestrele deschise.
PS Un bătrân îmi spunea acum mai bine de 15 ani că, cel puțin în satul lui din județul Sălaj, nu s-a știut de țînțari pînă după al doilea război mondial.