Coșmar fără sfârșit în Feleacu! Vecinii, terorizați de petreceri necontrolate la o vilă: „Dezmăț, am fost agresați de cei care vin aici/Ne lovesc mașinile”


Locuitorii din Feleacu sunt în pragul disperării din cauza unei vile transformate într-un „ștrand public”. Petrecerile organizate aproape zilnic, muzica dată la maximum și comportamentul haotic al celor care închiriază locuința au transformat viața vecinilor într-un coșmar fără sfârșit. 

Oamenii spun că sunt terorizați de zgomotul continuu, iar incidentele neplăcute și confruntările violente sunt la ordinea zilei.

 „Feleacu devine un party-zone cu focuri constante de artificii, petreceri și deranj. Am fost agresați de oamenii care vin pe aici, sunt beți și ne lovesc mașinile. Astăzi se pune de o nuntă între 11-17 după-masă. E dezmăț în Feleacu în ultima perioadă”, spune una dintre vecine pentru Știri de Cluj. 

Situația a început în 2023, când proprietarii au transformat o vilă de pe strada Principală într-o locație de tip Airbnb, adăugând o piscină și alte facilități sub firele de înaltă tensiune. De atunci, petrecerile și gălăgia au devenit o constantă în viața vecinilor. Deși au apelat la poliție în repetate rânduri, intervențiile autorităților nu au reușit să calmeze spiritele.

„În 2021 au achiziționat casa pe strada Principală. Au construit anexe casei achiziționate, cum ar fi o casă de închiriat de tip Airbnb, respectiv o piscină, sub firele de înaltă tensiune care trec peste curtea lor. În 2023 au început petrecerile. Anul trecut n-am făcut niciun fel de demers, în afară de sunat la 112, de câteva ori. Ulterior, proprietarul ne-a confirmat că petrecerile nu se vor opri și dânsul ne încurajează să sunăm la 112. Ne-a oferit la schimb și servicii de DJ, lumină și locația în încercarea de a ne domoli. Inițial părea că colaborează”, relatează clujeanca. 

Vila - închiriată aproape zilnic în regim de ștrand, vecinii spun că nu și-au dat acordul pentru construcția piscinei

„Lucrurile au degenerat, casa e închiriată aproape zilnic, în regim de ștrand, gălăgie multă, grupuri mari de oameni, nemaipomenind de petrecerile care se lăsau până dimineața. Am sunat de câteva ori la poliție, dar asta nu a fost o soluție. În 2024, aproape toate weekendurile au fost cu petreceri. De multe ori de vineri până luni dimineața, continuu. Câteva ore de liniște până un grup pleca și altul venea. Am avut și o nuntă în 2023, urmează încă una”, a mai povestit femeia.

Apa murdară de la piscină a ajuns adesea în gospodăriile oamenilor

Gălăgia nu este singura problemă, vecinii spun că de multe ori și apa murdară de la piscină ajungea în stradă sau chiar în gospodăriile lor: „Pe lângă piscina aflată sub firele de tensiune (în poze nu se văd că sunt editate) și care multă vreme era golită în stradă, apa care ulterior ne ajungea în gospodării, mai are și o fosă septică care desigur nu face față traficului, așadar, trebuie să îndurăm și mirosul de fosă care curge în drum, uneori picură, alteori bălțește, în funcție de mărimea evenimentului”.

Oamenii au încercat să sesizeze și Garda de Mediu. În urma deplasării la fața locului, autoritățile au constatat că „ÎN ACEL MOMENT” nu curgea apa pe tubulatură. Deși erau urme uscate pe drum, vecinul cu vila s-a ales doar cu o notificare, iar privind autorizația piscinei nu se poate zice nimic pentru că instituția publică n-ar avea în momentul de față personal la compartimentul urbanism. 

garda de mediu.jpeg


apa cj.jpeg

Proprietarul vilei a încercat să-și calmeze vecinii oferindu-le servicii gratuite de DJ și echipamente pentru petreceri, dar comunitatea nu dorește decât liniște și respectarea normelor de conviețuire.

„Am refuzat evenimentele mari tocmai din acest motiv. Nu îmi place și nu vreau să deranjez pe nimeni, asta îmi doresc și eu. Dacă eram nesimțit nu aveam limitele astea și organizam partyuri techno cu 100 de persoane, legal, și îmi asumam eu sau organizatorul sancțiunile de rigoare. Dar chiar am pus accent pe limita bunului simț și avertizez din timp ca după ora 22 să nu se facă niciun fel de exces. Și mai ales duminică. Scuze încă odată și repet, dacă vreodată organizați nunți, zile de naștere, și orice fel de eveniment și aveți nevoie de sonorizare, lumini, DJ, îmi ofer toate serviciile gratuit drept scuze pentru cele întâmplate și cu siguranță voi pune mai mult accent pe viitor, pe gălăgie”, se arată în unele dintre mesajele primite de la proprietarul vilei către vecina care a sesizat problema. 

mesaj.png

În mod repetat Știri de Cluj a încercat să contacteze Primăria Feleacu, dar la numerele indicate pe site-ul instituției nu a răspuns nimeni. În doi ani, oamenii nu au reușit să afle de la autorități dacă activitatea desfășurată la vila vecinului lor este legală, luând în considerare faptul că nu și-au dat niciodată acordul.

anaf.jpeg

Comentarii Facebook