Coșmar imobiliar în Cluj! Zgomot, praf și fisuri în pereți: O familie își trăiește coșmarul din cauza a două hale construite chiar în fața casei! - VIDEO
Coșmar imobiliar în Cluj! Acuzații că două hale în construcție nu respectă regulile și terorizează vecinii din zonă: „Am hotărârea și nu ai ce să faci”
Zgomot constant, mizerie și foarte mult praf. Acestea sunt câteva dintre neplăcerile pe care o familie din Câmpenești, comuna Apahida, județul Cluj a trebuit să le suporte zilnic din cauza unor construcții care au loc chiar în fața casei în care locuiesc.
Mai exact, o familie din Câmpeneşti reclamă faptul că firma care beneficiează de acest proiect nu doar că deranjează confortul vecinilor, însă nu a respectat niște amendamente importante din proiectul de Hotărâre aprobat pe data de 25.11.2021.
,,Ideea este în felul următor, în fața casei mele s-au construit două hale. Am reușit să intru în posesia hotărârii de Consiliu pentru că tot timpul când încercam să vorbesc cu patronul să-i spun că ne deranjează praful, mizeria, TIR-urile care intră cu marfă și fac zgomot, el la toate astea răspundea că «Eu sunt în regulă. Am hotărârea de la Consiliu și nu ai ce să îmi faci». Atunci am zis că vreau să văd și eu acea hotărâre să văd ce este prevăzut. Am reușit să intru în posesia ei. Doamna primăriță din Apahida nu m-a amânat sau eschivat, a căutat-o și mi-a trimis-o", a povestit clujeanca pentru Știri de Cluj.
Femeia a continuat prin a acuza că beneficiarul nu a respectat niște prevederi importante din Hotărâre, printre care:
- Dezmembrarea unei suprafețe de teren de 130mp, pentru lărgirea drumului și amenajarea acestuia, conform planului de obiective de utilitate publică;
- Intubarea rigolei și refacerea capului de pod de la intersecția str. Câmpenești cu str. Brândușelor;
- Realizarea unei perdele de vegetație, pe toată lungimea frontului la stradă;
Despre nerespectarea acestor amendamente și realitatea care este în teren, clujeanca afirmă că: ,,Prima este intubarea șanțului, care nu este făcută corect. Ei au pus doar un tub, iar când prima ploaie a venit, a ridicat șanțul sus. Ei au aruncat doar niște piatră acolo. Cel mai important, trebuia să creeze acolo o «perdea» de zonă verde. Toate aceste lucruri trebuiau făcute înainte de finalizarea construcției. Aceste amendamente nu au fost respectate și halele au fost ridicate. Toată mizeria, tot praful, toată gălăgia, noi le-am suportat, parcă eram acolo în construcție”.
Mai mult decât atât, casa femeii a avut de suferit. Etajul imobilului a fost fisurat și i-a căzut tencuiala, printre altele: ,,Ei au venit cu un cilindru și și-au tasat pământul băgând foarte multă umplutură. Mie îmi trepidau pereții și geamurile. Mi-au crăpat o parte din pereți, chiar și betonul din curte”, a mai spus aceasta.
Hotărârea a fost aprobată pe data de 25.11.2021, cu 17 voturi pentru din tot atâtea posibile. Construcția a început pe data de 10.05.2024 și se va finaliza în data de 10.05.2026.
Reacția Primăriei Apahida
Contactată de Știri de Cluj, primarul comunei Apahida, Cristina Belce, a spus că știe de acest caz și că a dispus astăzi o echipă care să meargă să verifice situația din teren:
,,Am dispus să meargă chiar acum un control. În funcție de când reușesc să îl finalizeze oamenii din echipă o să îl trimitem. Proiectul a fost aprobat cu amendamente, pentru că face parte dintr-o zonă industrială și nu ai cum să nu respecți regulamentul care a fost atunci în vigoare”, a transmis edilul din Apahida, ieri, 14 ianuarie 2025, pentru Știri de Cluj.
În urma verificărilor efectuate pe teren, s-a constatat că ,,până la stadiul actual de execuție, au fost realizate obiectivele impuse prin H.C.L", potrivit raportului trimis către Știri de Cluj:
Pentru dezmembrarea unei suprafețe de teren de 130mp pentru lărgirea drumului s-a constat că:
- ,,În urma verificărilor (cadastral și în teren) a fost dezmembrată suprafața de teren, în lungul proprietății, rezultând parcela cu nr. cad. (n. red. număr parcelă)".
În ceea ce privește intubarea rigolei și refacerea capului de pod existent în zona - mijlocul proprietății, s-a transmis că:
- ,,A fost realizată intubarea rigolei pe toată lungimea proprietății. Au fost executate lucrări de amenajare în zona «cap de pod» acestea urmând a se finaliza în momentul stabilirii geometriei tramei stradale de către administratorul drumului (Comuna Apahida)".
Despre plantarea unei perdele de vegetație, pe toată lungimea frontului la stradă, raportul arată că:
- ,,A fost lăsată o zonă de pământ neamenajată, pe care se va planta vegetația, în perioada primăverii, când se execută plantările, anterior recepționării obiectivului autorizat".
Raportul a fost semnat de către Mirza Iuliu, arhitect șef în comuna Apahida.
Contactată de Știri de Cluj, Firma SC ROXMOBIL S.R.L a transmis că toate cele trei amendamente vor fi respectate până la finalizarea lucrărilor din data de 10.05.2026.
,,Ideea este că noi nu suntem la final cu acea lucrare. Toate amendamentele se vor respecta pe perioada desfășurării construcției. Lucrurile sunt de așa natură încât ele se pot realiza pe măsura înaintării în lucru. Trebuie răbdare, amendamentele se vor respecta în măsura în care lucrările înaintează", a declarat Adrian Gabor, RoxMobil, firma care efectuează lucrările la cele două hale construite în Câmpeneşti, comuna Apahida.
9 Comentarii
În preajma fiecărei capitale europene se construiește. Casele din zonă au fost foarte ieftine, raportat la salariile în continuă creștere de care se bucură clujenii. Oamenii să se bucure că pot locui in apropierea Clujului.
Caliatatea vietii la 5 stele
.
Daca nu ar avea Apahida primari de doi bani care sa-i pupe pe contaranii lui in dos nu s-ar face nici case pe linga centura Valcele - Apahida si nu ar fi plangeri ca locatarii sunt deranjati de trafic, poate asa s-ar putea largi si centura la 4 benzi si nu ar trebui atenuatoare de sunet pe margini. Dar de daca premarul e preten de pahar cu contaranul… Citeste mai departe
Adrian Gabor oare aceeasi persoana cu Alexandru Adrian Gabor consilier judetean PNL, din Brasov?
Tipic. OSA se rezolve. Pana atunci oamenii aceia ce sa faca ? Sa mearga in chirie in alta parte ? Sa-si vanda proprietatea ? Cine la va plati pagubele produse ?
daca-si facea casa in Andrei Muresanu nu-i construia nimeni hale in fata ei. Plm, iti faci casa in zona industriala si apoi te plangi ca ai activitati industriale in fata casei.
@Hank Rearden: Total de acord, dai un ban, dar stii ca ai garantia ca nu iti apare langa casa o hala industriala in Andrei Muresanu, cel mult de trezesti cu un bloc lipit de gardul tau( cu parter inchiriat unui supermarket unde suna toata ziua aparatele de aer conditionat), dar cu siguranta nici o hala.
@Hank Rearden: aveti dreptate. daca isi luau casa in andreimuresanu aveau BLOC in fata casei, daca nu acum atunci in viitorul apropiat CU SIGURANTA.