Duminica 22 Decembrie

Coşmarul fetiţei ce a trăit 1 an cu o tumoră de dimensiunile unui cap de copil a luat SFÂRŞIT! MINUNEA a avut loc la Cluj-Napoca

 

Elena Feher, fetiţa de 4 ani care a fost nevoită să treacă prin momente groaznice la o vârstă la care copiii se bucură şi zâmbesc de orice, a scăpat cu bine de coşmarul de care cei mai mulţi medici n-au avut curajul să o scape.


Deşi mai are încă trei surori Roxana, Ana şi Laura, Elena este la fel de iubită de părinţii ei care ar fi făcut orice ca micuţa lor să se facă bine.

Tragica poveste a fetiţei a început în urmă cu un an, când un medic i-a descoperit un mic ganglion în zona gâtului. "A avut un ganglion mic în gât pe care i l-a descoperit medicul de la ţară. Am tratat-o acolo circa două săptămâni, dar de acolo, medicul ne-a trimis automat la Medicală III. Acolo i s-a făcut o incizie şi după aceasta i-a crescut. De acolo ne-a trimis la Maxilofacială şi de acolo în altă parte să facem o ecografie care costa în jur de 400 de lei. Neavând suma necesară, pentru că lucrează doar soţul, ne-am dus înapoi acasă şi am stat aproape o săptămână. Am vazut că începe să crească. Atunci, prin altcineva am ajuns din nou la un profesor care şi el ne-a trimis tot la  Maxilofacială Cluj. Dânsul i-a făcut gratuit toate analizele i-a descoperit ceea ce este", povesteşte mama cu lacrimi în ochi şi cu glasul subţiat de durere.

 

"A spus că este o operaţie foarte grea, că riscurile sunt prea mari şi a zis că ar fi bine să încercăm totuşi chimioterapia. Mi-a zis că, chiar dacă o salvează, fetiţa va rămâne paralizată. Atunci am decis să începem chimioterapia şi totul a fost foarte bine. Dimensiunea ganglionului a scăzut, dar din lipsă de bani a trebuit să mai şi întrerupem tratamentul, adică veneam după o săptămână sau două chiar", spune mama Elenei oftând.


Situaţia familiei nu este deloc uşoară. Doar soţul Teodorei lucrează, iar salariul este unul mic având în vedere situaţia prin care familia Feher trece. Salariul este în jur de 1.000 de lei, bani care sunt puţini. "Şi soţului îi este foarte greu. Ne descrucăm foarte greu şi el m-a ajutat mult. A stat mult cu Elena, în timp ce eu mai stăteam cu celelalte trei fete, pentru că nu are cine să mă ajute în afară de rudele din Cluj, cărora vreau să le mulţumesc din suflet, în special naşului fetei".

Cu fetiţa de 4 ani în brate, mama poveşteşte cât de greu i-a fost. Femeia spune, cu cuvintele pe jumătate rostite din cauza suspinelor, că nu a cerut de la nimeni nimic. "Nu am cuvinte să-i mulţumesc domnului profesor că a avut curajul şi bunăvoinţa să ne ajute. El ne-a dat o şansă, o speranţă", speranţă pe care alţi medici le-au năruit-o de la prima bătaie în uşa cabinetului.

Înainte de operaţie, fetiţa credea cu tărie în minunea pe care Teofil Lung, şeful Clinicii de Chirurgie Maxilofacială Cluj urma să o facă: "Ea crede în domnul profesor şi spune mereu că aşteaptă să-i ia bubiţa şi o să fie bine", spune mama Elenei.


Cu puţin timp înainte de operaţie, fetiţa a spus că vrea să se joace afară, însă circumstanţele nu i-au permis. Elena era pregătită să intre în sala de operaţie. Cu glasul trist, fetiţa a spus că visul ei, atunci când se va face mare, este acela de a deveni poliţistă.


Optimismul şi curajul, dar mai înainte de toate dorinţa de a salva o viaţă de om, l-a făcut pe profesorul Teofil Lung să meargă înainte şi să o opereze pe micuţa Elena de 4 ani.

"A fost trimis copilul la mine după ce a făcut tratament la Secția de Copii de la Institutul Oncologic. Nu mă exprim în această privinţă. Vă las pe dumneavoastră să trageţi concluzia din moment ce acest copil a făcut tratatament, iar tumora a ajuns la 1.4 kilograme. La copii tumorile de parotidă sunt mai rare şi când vin sunt în general sarcoame şi sunt foarte agresive. Nimeni nu spune despre un cancer că este complet vindecat pentru că este o boală monoclonală pentru că se extinde. Nimeni nu poate să spună dacă pleacă celulele şi unde pleacă. Noi o ţinem sub supraveghere cinci ani şi abia după putem spune că este vindecat. Era un cancer foarte extins. Până la baza craniului, de la carotidă şi până la creier şi în afară cât faţa copilului", a declarat profesorul Teofil Lung, după ce operaţia a fost finalizată cu succes.


Acum Elena este în afara oricărui pericol, dar pentru ca situaţia să fie sub control ea trebuie să urmeze un tratament. "La ora actuală, după ce am ieşit din operaţie, pot să spun că macroscopic, cât se vede cu ochiul liber, nu mai există urme de tumoră. Din acest moment, viaţa acestei feţiţe s-a schimbat radical şi sperăm ca evoluţia să fie pozitivă. Mai aşteptăm şi rezultatul histopatologie, de la microscop ca să vedem dacă mai sunt celule tumorale", a conchis optimist cel care i-a redat speranţa Elenei şi familiei acesteia.  

 

În contul RO22BTRL01301201958069XX pe numele Feher Teodora cei care doresc să ajute familia pot dona orice sumă.

 

Anca Baciu

 

 

 

Comentarii Facebook