Crește numărul cazurilor de infecție cu virusul West Nile, în România! Patru persoane confirmate la Cluj


Numărul cazurilor de infecție cu West Nile a crescut. Din 3 iunie și până în 12 septembrie au  fost înregistrate 54 de cazuri de infecție în România. Dintre acestea 48 cazuri confirmate sunt confirmate și 6 sunt cazuri probabile.

Din păcate, 5 persoane și-au pierdut viața.

Dintre cele 48 de persoane confirmate, 4 dintre cazuri au avut expunerea la Cluj.

Distribuția pe județe a cazurilor (în funcție de unitatea teritorială de expunere) este: Municipiul București (8), jud. Argeș (1), jud. Bacău (4), jud. Bihor (1), jud. Bistrița Năsăud (2), jud. Botoșani (2), jud. Brăila (5), jud. Buzău (1), jud. Cluj (4), jud. Constanța (2), jud. Dâmbovița (2), jud. Giurgiu (2), jud. Ilfov (2), jud. Iași (2), jud. Mureș (3), jud. Prahova (1), jud. Sibiu (1), jud. Sălaj (1), jud. Satu Mare (2), jud. Suceava (6), jud. Teleorman ( 2)

De asemenea, 1 caz de infecție cu virus West Nile a avut expunerea in Italia (Milano) și a fost raportat de DSP Dâmbovița (debut în Săptămâna 27).

Cei mai mulți dintre cei care care s-au infectat cu West Nile au avut vârste cuprinse între 70-79 de ani (17 persoane). Pe de altă parte doar câte o persoană din categoriile de vârstă 20-29 , respectiv 30-39 s-a îmbolnăvit.

INSP - Institutul Naţional de Sănătate Publică face recomandări în vederea protejării împotriva infectării cu virusul West Nile:

  • Evitaţi expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi
  • Utilizaţi substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor
  • Utilizaţi substanţe insecticide în locuinţă/în jurul locuinţei
  • Împiedicaţi pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie la ferestre)
  • Asiguraţi desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei
  • Îndepărtaţi recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer

Virusul este transmis prin înţepătura unui ţânţar infectat. Atenție! Virusul NU se transmite de la o persoană la alta prin atingere, tuse sau strănut.

Comentarii Facebook