Cruzime fără limite! Un cal a fost tras zeci de kilometri, legat de o mașină, pe un drum din Cluj: ,,Săracul aluneca, era să cadă de mai multe ori”- VIDEO


O întâmplare șocantă și care arată că unii oamenii nu au deloc empatie pentru animale a fost filmată pe un drum din localitatea Fizeşu Gherlii, județul Cluj, ieri după-masă, 29 septembrie, în jurul orei 15:00. 

Mai exact, un cal a fost tras cu o funie de o mașină, pe o distanță de zeci de kilometri, timp în care vremea de afară era un extrem de nefavorabilă. Din această cauză, animalul era pe punctul să alunece și să cadă în repetate rânduri.

Cu toate că filmarea a fost făcută pe un drum din Fizeșu Gherlii, județul Cluj, persoana care a surprins evenimentul spune că această cruzime a continuat timp de cel puțin încă o oră, autoturismul fiind observat și în comuna Țaga.

,,Acest biet animal ce e transportat zeci de km în condiții groaznice (legat și tras după mașina prin ploaie) !!! Săracul cal aluneca, era să cadă de câteva ori, dar nu am apucat să filmez asta, încetinise șoferul când a simțit asta, dar am martori. S-a întâmplat la ieșire din localitatea Fizeșu Gherlii, dar într-o oră maxim a fost văzut prin Țaga ( Jud Cluj ambele localități)”, a povestit persoana care a surprins evenimentul, pentru Știri de Cluj.

----------------------

UPDATE ora 9:20

Știri de Cluj a transmis la ora 9:20 imaginile și către Poliția Cluj. Imediat ce vom avea un răspuns, vom posta și poziția IPJ Cluj cu privire la acest incident.

------------------

UPDATE ora 13:16

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, a fost identificat și amendat de către polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Cluj.

,,La data de 30 septembrie a.c., în urma apariției în spațiul public a unor imagini în care se observa cum o cabalină este legată de un autoturism aflat în mișcare, precizăm că polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au demarat verificări din oficiu.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit identitatea proprietarului exemplarului cabalin, fiind vorba despre un bărbat de 50 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, căruia i-a fost aplicată măsura sancționării contravenționale în temeiul art. 5 din Legea 2004/2005.

Precizăm că animalul se află într-o stare bună de sănătate," a precizat IPJ Cluj pentru Știri de Cluj.



Comentarii Facebook