Duminica 22 Decembrie

CSM -ul e atacat de la Cluj: Masa procurorilor din sala de judecată e cu 20 de cm mai înaltă față de cea a avocaților

 

Profesorul de drept de la UBB Cluj, Radu Chiriţă, a atacat decizia Consiliului Superior al Magistraturii, din 17 decembrie 2015, care îi pune pe procurori pe ”piedestal”. ”Unii sunt un pic (cu 20 cm) mai egali decât alţii”, a scris Chiriță.

 

În 17 decembrie, când tot avocatul răspundea la adresele sosite cu nemiluita de la instanţe şi parchete înainte de sărbători, în loc să facă sarmale şi cârnaţi, cei mai integrii şi mai transparenţi oameni din sistemul judiciar – adică CSM-ul – au dat o hotărâre.

 

Prin ea se stabileşte, între altele, că masa la care stă procurorul în sala de judecată este pe un podium aflat la o înălţime mai mare cu 20 de cm decât masa avocaţilor. Nu mă deranjează în sine chestia, ci ceea ce reprezintă: o flegmă mare scuipată (de sus) către avocaţi”, a scris profesorul de drept UBB Cluj, avocatul Radu Chiriţă.

 

El adresează o serie de solicitări ironice CSM.

 

Bravo, bre! Felicitări! Ţineţi-o tot aşa!

Într-o viitoare hotărâre să se stabilească şi că scaunul pe care stă procurorul să fie din ăla cu masaj. Scaunul avocatului să fie de lemn, având cuiele ieşite între 2 şi 3 cm.

De asemenea, într-o viitoare hotărâre, să se sabilească şi că de fapt nefiind nevoie de avocaţi, că numa’ ne încurcă, putem să ne lipsim şi de masa avocaţilor. Aceasta ar putea fi înlocuită de o mică celulă, în care stă inculpatul pe parcursul procesului, ca să se înveţe de la început cu puşcăria, că oricum achitare nu primeşte, fiind interzis prin decizii ale CSM şi ale Inspecţiei Judiciare.

La modul serios vorbind, să îşi dea demisia toţi cesemiştii care au vorbit de-a lungul timpului pe la congrese despre rolul avocatului. De asemenea, să îşi dea demisia toţi cei care se consideră integrii.

Către unele instanţe (cele care or avut bunul simţ să ridice acele mese la un nivel egal)

 

Să taie 20 de cm din podiumul mesei avocaţilor.

Să-i dea o palmă peste cap ăluia care le-o comandat.

Către UNBR şi avocaţi (nu mă aştept ca UNBR-ul să facă ceva, după modelul de până acum copiat de la struţ):

 

Să atace în contencios mizeria asta.

Să facă scandal public pe această temă.

Să refuze să acorde asistenţă juridică din oficiu în sălile de judecată organizate astfel”, a mai scris Radu Chiriță pe blog

 

Radu Chiriță e doctor în drept și a absolvit Facultatea de drept din cadrul UBB Cluj Napoca în 1999.

 

El predă de atunci la aceeaşi facultate și ocupă funcția de director al Departamentului de drept public din cadrul facultăţii. 

 

Chiriță este și avocat în Baroul Cluj, fiind avocat coordonator în cadrul unei societăţi de avocaţi din Cluj.

 

De asemenea, este preşedintele Asociaţiei de studii în dreptul constituţional şi drepturile omului, cercetător asociat al Institutului de Cercetări Juridice al Academiei, lector în cadrul Institutului Naţional de Pregătire şi Perfecţionare a Avocaţilor, membru în cadrul colectivelor de cercetare din mai multe proiecte naţionale şi internaţionale.

 

Comentarii Facebook