Culiță Sterp, optimist față de pronunțarea instanței în cazul accidentului de la Cluj-Napoca: „Sper Justiția să-mi dea a doua șansă”


Zilele trecute, la Judecătoria Cluj-Napoca s-a judecat ultimul termen, în primă instanță, în procesul în care Culiță Sterp a făcut accident în Cluj și a fugit de la locul faptei, fiind sub influența substanțelor interzise și a alcoolului. 

Pe 17 noiembrie 2022, Culiță Sterp a provocat un accident rutier în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca, intrând pe culoarea roșie a semaforului și izbindu-se de un alt autoturism. Momentul a fost surprins de o cameră de bord, imaginile surprinzând cum manelistul intră cu viteză în intersecție, fără să se asigure și lovește altă mașină. Bărbatul care se afla la volan a fost rănit și a ajuns la spital pentru îngrijiri, dar nu a avut nevoie de internare.

Ce a cerut procurorul instanței în cazul lui Culiță Sterp? 

Astfel, procurorul de ședință a cerut condamnarea la închisoare pentru fiecare infracțiune de care este acuzat Culiță Sterp, însă a cerut ca pedeapsa rezultantă să fie suspendată sub supraveghere, să presteze muncă în folosul comunității, să urmeze un curs de reintegrare și să i se interzică să conducă autovehicule timp de 3 ani. 

De asemenea, oamenii legii l-au găsit pe Culiță după 20-30 de minute de la producerea accidentului în spatele Teatrului Național din Cluj-Napoca, aproape de locul faptei. În acest sens, procurorul a precizat: „Inculpatul a arătat că s-a speriat și a avut nevoie să meargă la toaletă, acolo i-au venit gânduri că va veni presa și se va supăra soția. E cert că deși a prevăzut rezultatul faptei, nu l-a urmărit, dar a acceptat. Nu a respectat obligația de a nu modifica urmele accidentului. Consumarea faptei are loc instantaneu. Faptul că s-a întors după 20-30 de minute nu poate duce la înlăturarea caracterului penal al faptei, dar poate conta la individualizare.” 

Mai mult, procurorul a evidențiat faptul că deși celălalt șofer era rănit, Sterp nu s-a dus să vadă dacă e bine. Cu toate acestea, după ce au trecut cele 24 de ore de la reținere, Culiță Sterp l-a căutat pe celălalt șofer implicat în accident și a încheiat cu acesta o înțelegere, în urma căreia nu s-a depus plângere pentru vătămare corporală. 

În același timp, procurorul a mai cerut instanței să țină cont de regulile de circulație încălcate de Culiță Sterp în noaptea accidentului, precizând că în trecut, inculpatul a mai avut contravenții rutiere, chiar și pentru conducere sub influența alcoolului. 

Cum l-a apărat avocatul pe Culiță Sterp - A cerut achitarea pentru ambele infracțiuni 

Avocatul lui Culiță Sterp, Răzvan Trușcă, a cerut instanței achitarea pentru ambele infracțiuni, spunând că fapta de părăsire a locului accidentului nu a fost săvârșită cu vionvăția prevăzută de legea penală și nu sunt întrunite elemente pentru a fi considerată infracțiune. 

Despre acuzația de conducere sub influența alcoolului (0,89 alcool pur în sânge), avocatul a precizat că nu este îndeplinit standardul probei, fiind vorba de un raport de estimare retroactivă a alcoolemiei realizat pe baza declarației date de Culiță Sterp ca suspect. 

În cazul consumului de substanțe psihoactive, avocatul lui Sterp a spus că a avut loc cu mult timp înainte de accident, nefiindu-i afectată capacitatea de a conduce. Mai mult, avocatul a mai motivat că substanțele au fost găsite în urină și nu în sânge. 

Prin urmare, avocatul a cerut instanței să țină cont de conduita procesuală a inculpatului și acesta este bine integrat în societate, fiind un interpret de muzică îndrăgit, urmărit de milioane de oameni pe rețelele de socializare. 

Culiță Sterp e optimist față de pronunțarea instanței 

Culiță Sterp a avut și el câteva cuvinte de spus, adresându-se instanței că astfel de fapte nu îl caracterizează, că îi pare rău și că a fost o singură greșeală. 

„Așa cum Dumnezeu mi-a dat a doua șansă, sper ca și Justiția să-mi dea a doua șansă”, a spus Culiță Sterp. 

Instanța a amânat pronunțarea pentru data de 26 iunie 2024. 

Comentarii Facebook