Vineri 22 Noiembrie

Culmea SPĂGILOR de la Cluj! Șeful pădurarilor a fost condamnat definitiv pentru mită și acum e şef la reîmpăduriri

 

Fostul director al Direcţiei Silvice Cluj, inginerul silvic Traian Mariaş, a fost condamnat definitiv pentru luare de mită, dar lucrează tot ca șef la aceeași instituție.

 

Traian Mariş a fost comndamnat la trei ani şi zece luni de închisoare, cu suspendare. El a fost închis o lună, pe durata cercetărilor, după ce a fost prins în flagrant luând mită de la doi pădurari suma de 10.000 de lei. 

 

Mariș și-a recuoscut fapta şi a fost condamnat cu brândețe, la trei ani şi zece luni de închisoare cu suspendare, pedeapsă care a rămas valabilă și la recurs.

 

Între timp el a fost reangajat ca șef la serviciul de reîmpăduriri de la Ocolul Silvic Gilău, cel mai mare din județ.

 

Traian Mariș, fostul director al Direcţiei Silvice Cluj, înhățat de DNA Cluj pentru că primea șpagă de la pădurari ca să îi țină în funcții și să poată tăia pădurile, a fost reangajat.

 

Mariş a fost condamnat cu suspendare, după ce a recunoscut în fața judecătorilor că a primit câte 10.000 de lei de la pădurari pentru a nu-i da afară și pentru a nu le face controale. El s-a întors acum în funcția de inginer la Direcţia Silvică Cluj, în cadrul Ocolului Silvic Gilău.

 

Ministrul Lucia Varga a venit special la Cluj, unde a arătat cu degetul spre vechea conducere a Direcțoiei Silvice Cluj, condusă de PDL -istul Ioan Morar, ca fiind unica vinovată de jaful din pădurile Clujului. 

 

În urma neregulilor constatate, 17 pădurari vor fi daţi afară de la 1 august, precum şi trei şefi de districte şi un şef de ocol, la care se adaugă sancţiuni administrative faţă de alţi 34 de angajaţi. ”Mă îngrijorează managementul prost al fostei conduceri a Direcţiei Silvice Cluj, au adus prejudicii statului prin modul în care au administrat pădurea şi au făcut acte administrative şi contabile, rămâi uimit când le vezi. De exemplu, Direcţia Silvică Cluj a plătit 100.000 de kg de melci, de fapt a dat un împrumut mascat de 110.000 de euro unei firme private. O altă faptă de neînţeles este că au fost încheiate contracte astfel încât angajaţii instituţiei care trebuiau să administreze resursa de lemn au lucrat pentru o firmă privată. Faptele penale trebuie înaintate în instanţă iar vinovaţii să plătească”, a spus Lucia Varga, la Cluj-Napoca, în 26 iulie.

 

Șocant este că la două săptămâni este reangajat singurul personaj găsit vinovat de justiție în privința susținerii mafiei pădurilor, liberalul Traian Mariș.

 

Denunțătorii lui Traian Mariș au fost persecutați de șefi și în cele din urmă concediați.

 

Pădurarii care l-au denunțat la DNA Cluj pe directorul Direcției Silvice Cluj au fost dați afară. Șeful lor a fost reangajat

Comentarii Facebook