Duminica 8 Septembrie

Culmea traficului la Cluj! Piste pentru bicicliști pe ambele sensuri, dar nu mai este loc pentru pietoni! Cum a putut parca un Mercedes


Pe strada General Eremia Grigorescu din Cluj-Napoca este ceva obișnuit ca mașinile să fie parcate cu ocuparea aproape în întregime a trotuarelor, iar pietonii trebuie să se strecoare sau să iasă pe carosabil ca să le ocolească. 

Cum s-a ajuns la această situație? In urmă cu ceva vreme, Primaria orașului a decis să traseze piste de biciclete pe ambele sensuri ale străzii. Foarte bine, am spune cu toții, suntem un oraș modern care încurajeaza soluții de mobilitate alternativă, mișcarea in aer liber și un mod de viață sănătos.

Din păcate insă, cei care au luat decizia de a face piste de biciclete, nu au gândit vreo soluție și pentru mașinile care parcau pe marginea drumului, așa încăt șoferii au gasit singuri soluția - parcheaza pe trotuar.

eremia 2.JPG

Nefiind o zonă de trafic maxim, dacă ești atent la autovehicule, te strecori cumva și treci mai departe. Daca însă ai un copil în cărucior sau un bătrân în scaun cu rotile, devine o adevărată aventură, pentru că trebuie să intri pe partea carosabilă și să te expui unor riscuri.

Primăriei nu pare să-i pese absolut deloc de acestă problemă, altfel:

- ar fi obligat riveranii care au curți să parcheze în curți, nu pe trotuar

- ar fi amenajat locuri de parcare alternative

- ar fi montat stâlpișori măcar pe o parte, cum s-a făcut in zona unde se află un bloc cu un supermarket la parter

stalpisori.JPG


Situația de pe strada Eremia Grigorescu nu este unică, același fenomen s-a repetat și pe alte străzi, de exemplu pe B-dul Nicolae Titulescu, unde s-a creat banda pentru transport în comun, motiv de laudă la nivel național și pe Facebook, iar locuitorii din zonă s-au trezit cu toate mașinile de acolo parcate pe trotuar.

Dar, ca să revenim la strada noastră, Eremia Grigorescu, nu mai miră pe nimeni că se parchează in zonă pe tot trotuarul, cum a făcut-o ieri un clujean, posesor al unei limuzine Mercedes.

eremia 3.jpg

Comentarii Facebook