Cum reabilitează administrația locală un parc pentru copii în Cluj. „Rețeta” e simplă: „Iarba e murdară, periculoasă pentru copii și... prea verde!”


Un loc de joacă din cartierul Gheorgheni se află în plin proces de reabilitare, dar nu toți locuitorii sunt încântați de schimbările propuse de administrația locală. 

Într-un parc din această zonă, lucrările au început cu eliminarea a aproximativ 80% din suprafața de iarbă, înlocuită ulterior cu pietriș. 

„Reabilitarea unui loc de joacă pentru copii în Cluj (cart. Gheorgheni) începe desigur cu eliminarea a 80% din iarbă și apoi betonarea - urmată probabil de aplicarea unui strat moale-cauciucat, cum am văzut că se pune la toate locurile de joacă mai nou. 

Tot ce vedeţi acoperit cu pietriș, pregătit pentru betonare (sau dalare cu granit?), era teren cu iarbă deasă și frumos crescută (nu ca în Parcul central, din cea adusă la rulou după Untold) - în afară de aleea cu pavele.

A mai rămas puţin pământ expus lângă copaci și pe margini. Pentru că iarba e murdară, periculoasă pentru copii și... prea verde!”, relatează un clujean pentru „Clujul civic”. 

În ultimii ani, tendința de a înlocui iarba cu suprafețe din cauciuc a devenit din ce în ce mai comună în parcurile pentru copii din Cluj. Sub pretextul unei siguranțe mai mari, parcurile devin tot mai artificiale. 

p2.jpg

Comentarii Facebook