Vineri 20 Septembrie

Cum s-a produs accidentul de pe strada Horea din Cluj, în urma căruia a murit un biciclist/ Șoferul care l-a accidentat a trecut pe roșu- VIDEO


Șoferul a trecut pe roșu, iar biciclistul era pe bicicletă pe trecerea de pietoni

În seara zilei de 12 august, în jurul orei 21:30, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost alertată printr-un apel la 112 cu privire la un grav accident rutier produs pe strada Horea, în apropierea centrului orașului.

Din primele cercetări efectuate la fața locului, s-a constatat că un bărbat de 64 de ani, din Cluj-Napoca, aflat la volanul unui autoturism care se deplasa din direcția Piața Gării către centru, nu ar fi respectat culoarea roșie a semaforului dintr-o intersecție semaforizată. Acesta a intrat în coliziune cu un bărbat de 55 de ani, tot din Cluj-Napoca, care traversa strada pe bicicletă, pe trecerea pentru pietoni.

Echipajul medical sosit rapid la locul accidentului a încercat manevre de resuscitare, însă, din păcate, biciclistul nu a mai putut fi salvat, fiind declarat decedat la fața locului.

Conducătorul auto implicat în accident a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Testarea cu aparatul etilotest a indicat că șoferul nu consumase alcool.

În acest caz, autoritățile au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte ale accidentului, fiind efectuate cercetări sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

”Din cercetările preliminare a rezultat că un bărbat de 64 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care conducea un autoturism dinspre Piața Gării înspre centru, în intersecția semaforizată nu ar fi respectat culoarea roșie a semaforului, intrând în coliziune cu un bărbat de 55 de ani, din același municipiu, aflat pe bicicletă, în traversarea părții carosabile pe trecerea pentru pietoni, intrând în coliziune cu acesta. Echipajul medical aflat la fața locului, a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare, însă, din nefericire, bărbatul de 55 de ani a decedat. În urma evenimentului, bărbatul de 64 de ani, a fost transportat la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale. Testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest a indicat rezultat negativ. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă și vătămare corpală din culpă”, au declarat reprezentanții IPJ Cluj.

Comentarii Facebook