Cum s-a produs incendiul de la ferma din Lita, județul Cluj. Flăcările au omorât peste 600 de porci


Noaptea trecută, în jurul orei 4:00, Pompierii din cadrul Detașamentelor Turda și Cluj-Napoca au desfășurat o amplă intervenție pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la o fermă de porci din Lita, județul Cluj. Flăcările au afectat un imobil de aproximativ 1.000mp care a dus la moartea a peste 600 de porci.

La intervenție au participat și Garda de Intervenție Băișoara, echipaje din Turda și Florești. 

Flăcările s-au extins rapid din cauza materialelor combustibile din interior, cum ar fi panourile de plastic care separau boxele porcilor, iar acoperișul era construit din panouri tip sandwich. Pe durata intervenției, un bărbat de aproximativ 30 de ani a suferit un atac de panică și a fost evaluat de paramedicii SMURD, dar nu a necesitat transportul la spital.

De la ce ar fi pornit incendiul

Potrivit ISU Cluj, ,,Incendiul a pornit cel mai probabil de la un scurtcircuit. Mai exact, a fost vorba de cabluri defecte.”

”Din moment ce incendiul se manifesta generalizat la un singur imobil, de aproximativ 1.000 mp, forțele au fost suplimentate. Flăcările au fost favorizate de materialele combustibile din interior, precum panourile din plastic care separau boxele unde se aflau porcii. Totodată, acoperișul a fost construit din panouri de tip sandwich. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit," a fost mesajul inițial transmis de ISU Cluj. 


Comentarii Facebook