Vineri 22 Noiembrie

Cum să vă dați seama dacă vi se potrivește o centrală pe lemne?


Iarna vine în fiecare an. Uneori, este destul de blândă, în timp ce alteori zăpada, ploaia și lapovița pot sufla cu putere, ceea ce înseamnă că va trebui să aveți o căldură destul de eficientă pentru a vă menține familia caldă și confortabilă pentru a face față furtunii.

Ce este o centrală pe lemne?

O centrală pe lemne este în esență un încălzitor central care este alimentat cu lemn. Acestea există de ani de zile și sunt o modalitate eficientă din punct de vedere energetic și ecologică de a vă încălzi casa.

Cum funcționează

Gazificarea, un nume fantezist pentru transformarea lemnului în energie, este reacția chimică care face ca o centrală pe lemne să-și facă magia pentru a vă încălzi casa, garajul și multe altele. Într-o centrală pe lemne, căldura descompune lemnul în gaz de sinteză, un gaz bogat în hidrogen și carbon, care este apoi ars pentru a încălzi apa. Apa încălzită este trimisă la unitățile din casa dvs. pentru a furniza căldură acolo unde aveți nevoie.

Avantaje și beneficii ale unei centrale pe lemne

Pentru cei care au acces ușor la o cantitate considerabilă de lemn de foc, o centrală sau un șemineu pe lemne este o opțiune excelentă.

Independența energetică

În primul rând și adesea cel mai important pentru oamenii care caută alternative, este că nu depindeți de companiile de electricitate, propan sau gaze. Aveți controlul asupra încălzirii casei dvs. Indiferent dacă vă tăiați propriul lemn sau îl cumpărați, veți fi cel care va furniza căldură și apă caldă. În timp ce dușurile fierbinți nesfârșite s-ar putea să vă coste un buștean sau două, în cele din urmă, aveți controlul.

Durabilitate

Unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare, atunci când ne uităm la o centrală pe lemne, este tipul de oțel utilizat în fabricație. Recomandăm centralele cu oțel inoxidabil 409 îmbunătățit cu titan, care rezistă la coroziune și la temperaturi ridicate continuu. De asemenea, transferă mai multă căldură și nu se sparg sau se deformează. Cu o întreținere adecvată, o centrală pe lemne de calitate poate rezista o viață întreagă.

Ardere curată

Centralele pe lemne produc mult mai puține emisii și ard mai mult. Cu noua tehnologie, o centrală poate arde toate tipurile de lemn și trebuie să o alimentați cu lemne doar o dată sau de două ori pe zi. Ca resursă regenerabilă, lemnul este ecologic, rentabil și eficient. Și crește aproape peste tot. Puteți comanda șemineu pe lemn de pe Emag.

Mai puțină mizerie în casă

Pentru că o centrală pe lemne este, de obicei, afară, nu trebuie să vă faceți griji pentru frunzele, scoarța, insectele și murdăria din casa dvs. Centralele pot fi pentru instalate într-un garaj, magazie sau altă locație, astfel încât să puteți evita să aduceți mizeria în casă.

Economisiți timp, bani și muncă

Încălzirea casei nu trebuie să fie solicitantă pentru portofel sau viața personală. Centralele își pot regla puterea în perioadele cu cerere redusă de căldură, astfel încât să vă puteți bucura de apă fierbinte nelimitată sau să adăugați o cadă cu hidromasaj. 

Dezavantajele unei centrale pe lemne

Primul obstacol peste care trebuie să treceți este să aveți acces la lemn sau combustibil. Dacă nu aveți acces la lemn, atunci o centrală pe lemne s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere.

Încă necesită ceva timp și muncă

Dacă sunteți în căutarea unei soluții rapide, care nu are nevoie de efort, atunci o centrală pe lemne nu va fi potrivită. Încă necesită o anumită cantitate de efort. Va trebui să vă alimentați centrala cel puțin o dată pe zi și poate chiar de două ori. Lemnul nu se taie singur, așa că va trebui să petreceți timp planificând, tăind și stivuind lemn (aceasta este o activitate excelentă de familie). 

Aveți nevoie de spațiu pentru depozitarea lemnului

Depozitarea adecvată a lemnului ocupă spațiu. Pentru depozitarea ideală a lemnului, acest spațiu trebuie să aibă un flux de aer în jurul său, pentru a menține lemnul uscat. În mod ideal, spațiul dvs. va proteja lemnul de ploaie și zăpadă, deoarece umezeala face loc putregaiului și mucegaiului.

Aveți nevoie de instrumente suplimentare

Desigur, puteți alege să vă cumpărați lemnul deja tăiat și totuși să economisiți bani, dar dacă doriți să o faceți singur, va avea nevoie de câteva investiții. Tăierea copacilor, despicarea și mutarea lemnului necesită unelte suplimentare, cum ar fi o drujbă.

Comentarii Facebook