Duminica 8 Septembrie

Cunoscutul polițist TAVI PERȚEA explică metoda de fraudă care ar fi fost folosită de șeful Poliției Cluj, pus sub control judiciar VIDEO


Cazul care a dus la ”decapitarea” conducerii IPJ Cluj, dar mai ales la suspendarea și punerea sub control judiciar a șefului Poliției județene, Mihai Rus, a fost explicat pe larg de către polițistul rutier Tavi Perțea.

Polițistul orădean este cunoscut pentru explicațiile detaliate pe care le dă în diferite situații de accidente rutiere, deseori controversate. Din acest motiv el are peste 170 000 de urmăritori pe You Tube.

În cazul de la Cluj, Tavi Perțea explică faptul că odată ce au oprit o mașină înregistrată pentru depășirea vitezei, polițiștii rutieri sunt obligați să dea o sancțiune, altfel vor fi la rândul lor acuzați că nu și-au făcut treaba în baza înregistrărilor care nu pot fi șterse. O înregistrare ștearsă este suspectă și atrage de îndata un control intern .

Așadar, conform lui Tavi Perțea, pentru a evita sancționarea șefului lor, filmat când conducea prin Cluj-Naoca cu peste 100 kmh, polițiștii ar fi folosit (conform acuzațiilor emise de procurori) o metodă binecunoscută. Este vorba de tehnica de a declara că mașina nu a fost oprită la timp și nu se știe cine o conducea. În aceste cazuri, proprietarul mașinii este notificat la domiciliu că trebuie să spună cine a condus mașina la data contravenției. Dacă proprietarul mașinii are o cunoștință cu permis nefolosit (de obicei persoane în vârstă), va convinge această persoană să accepte sancțiunea suspendării permisului în locul celui său.

Însă nici această metodă nu este infailibilă, spune polițistul orădean, deoarece odata cu fotografierea numărului de mașină este fotografiat și șoferul. Chiar dacă uneori nu poate fi complet recunoscut din poză șoferul, se pot observa indicii suficiente ca sexul, înălțimea, culoarea părului, care pot contrazice tentativa de fraudare prin declararea unei persoane în vârstă.

Vă invităm să urmăriți pe larg explicațiile polițistului Tavi Perțea, cu precizarea că acuzațiile făcute șefului IPJ Cluj nu au încă un verdict judecătoresc definitiv.





 



Comentarii Facebook