Duminica 8 Septembrie

Cunoscutul și controversatul polițist Ioan Oțel a câștigat daune de 300.000 de euro în justiție


Ioan Oțel, unul dintre polițiștii cunoscuți ai Clujului în anii 1990, a primit daune morale și materiale în valoare de 300.000 de euro.

Ioan Oțel a fost trimis în judecată în dosarul Gazeta, dar a fost găsit nevinovat după un proces lung. 

Admite, în parte, acţiunea civilă formulată de reclamantul O.I., în contradictoriu cu pârâtul STATUL ROM N, prin Ministerul Finanţelor Publice,şi în consecinţă:Obligă pârâtul să plătească reclamantului suma de 250.000 de euro (sau echivalentul în lei la data plăţii), cu titlu de daune morale şi suma de 207.379,7 lei, cu titlu de daune materiale.Obligă pârâtul să plătească reclamantului dobânda legală aferentă sumelor mai sus menţionate,începând cu data de 6 iunie 2018,data introducerii acţiunii,până la data plăţii efective.Cu drept de apel,în termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii,cererea urmând a fi depusă la Tribunalul Bistriţa-Năsăud.Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor,prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 27 aprilie 2022”, susțin judecătorii.

Cei din Dosarul Gazeta au fost condamnați suspendare pentru șantaj, în 2016, dar în 2018 au fost achitați.

Inculpaţii din dosarul “Gazeta”, care s-a judecat mai bine de 10 ani, au scăpat de acuzaţii în 2018. Era vorba despre mai mulţi şefi şi jurnalişti ai trustului Gazeta acuzaţi de şantaj şi constituire de grup infracţional. Dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Brăila unde, în 2016, s-a dat şi condamnarea, fiind vorba despre pedepse cu închisoarea, cu suspendare. În urma apelurilor formulate, cauza a ajuns la Curtea de Apel Galaţi, iar aici s-a dispus achitarea inculpaţilor.

Comentarii Facebook