Duminica 22 Decembrie

Curierii din Cluj nu vor să livreze coletul la ușă nici pentru bacșiș generos: „E din cauza că sunt puțin nătăfleți clujenii, sincer”


Clienții din Cluj sunt tot mai nemulțumiți din cauza firmelor de curierat care nu livrează până la ușă. Asta deși ei plătesc serviciul „door to door". Unii clienți chiar lasă bacșiș și nu înțeleg de ce curierii refuză să mai facă niște bănuți în plus. 

„Nu înțeleg ceva la atitudinea curierilor din Cluj, sau cel puțin a celor din zona mea (Dorobanților). Lăsam cel puțin 5-10 lei în plus la orice pachet atunci când veneau la ușă, de câțiva ani de când sunt chemat afară să mi le ridic, nu mai las nimic. Unii chiar mă cheamă la 2 străzi distanță. 

Nu am o problemă cu asta, mă mai plimb. Dacă fac un calcul pesimist, aș zice că un curier de genul poate câștiga 10 ore pe lună din timpul lui, dar pierde cel puțin 300 de euro bacșiș. 300 de euro i-am calculat 20 zile x 1.5 euro x 10 oameni ca mine pe zi. 

Aș zice că în realitate ar putea face mai mult, dacă e drăguț, zâmbitor, etc. Dacă sunt curieri printre voi, de ce preferați să nu faceți vreo 4000 de euro într-un an bacșiș, livrând coletele la ușă? Astea sunt 2 vacanțe de lux pe an. Chiar nu înțeleg”, a transmis un clujean pe o rețea de socializare.

Întrebarea a stârnit un val de reacții, mulți clujeni fiind total împotriva bacșișului pentru curieri:

„Eu nu cunosc pe nimeni care dă bacșiș la curieri și mai ales pentru ce dracu să-i dai, mai ales dacă e livrare la ușă și el te cheamă la mașină”;

„Prefer să plătesc cu cardul ca să evit să las bacșiș. De ceva timp am foarte mare hate pe bacșiș pentru că e toxic din toate punctele de vedere. Dacă se dă bacșiș, conducerea îi va ține pe minim pe economie și din asta câstigă doar ei, mai ales în horeca. Plus că ai plătit deja transportul care de multe ori e 20-30 de lei. Am pățit o data cu un curier că am primit mesaj că nu am ridicat comanda de la el deși nici măcar nu m-a sunat să ridic coletu… spuneți NU bacșișului. Nu e sănătos”.

„La mine nu au venit niciodată până la ușă, indiferent de oraș. Mă mir că există curieri care fac asta”;

„Da eu nu înțeleg logica multora. Ok, dăm la curier, la ospătar, la frizer... de ce nu și la casiera de la magazin, de la benzinărie, la profesori, la colegul de muncă când mă ajută...etc?”;

„Nici nu știu de ce se mai cere adresa exactă la livrări, când pot cere zona aproximativă, dacă tot mă sună curierul să cobor”.

Se pare că există diferențe în oferirea acestor servicii și în funcție de oraș, în Capitală curierii fiind obligați să livreze direct la ușa clientului: „Am locuit în București vreo 7 ani, veneau mereu la ușă”.

„E din cauza că sunt puțin fleți clujenii, sincer. Am locuit în ambele orașe și din păcate nu știe lumea aici când să își ceară drepturile pentru care plătesc. Mă consider clujeancă, dar asta e un aspect negativ, degeaba. Și așa ajungem la situații ridicole precum asta cu curierii. 99% dintre ei sunt nesimțiți la modul grosolan. Se comportă de parcă le datorezi tu lor bani. Numai dacă îi iei tare ai vreo șansă să se calmeze. Sunt cei mai de 2 bani curieri din țară fiindcă li se permite. Nu e "bun simț" sa accepți servicii proaste. E prostie”, a mai punctat cineva. 

Comentarii Facebook