Duminica 22 Decembrie

Daniel Don, șeful AJOFM Cluj, REȚINUT pentru 24 de ore. Don era cunoscut ca un tip cu ȘTAIF

 

DNA Cluj l-a reținut pentru 24 de ore pe șeful AJOFM Cluj, Daniel Don.

 

Conform unor surse judiciare, Don este acuzat de fraudă cu fonduri europene. DNA a făcut percheziții la sediul Agenției, de pe strada George Coșbuc, dar și la sediul Call-centerului înființat din fonduri europene, pe care AJOFM Cluj l-a deschis pe strada Dorobanților. 

 

Daniel Don ar putea fi arestat, dacă procurorii iau decizia să îl ducă în fața unui judecător.

 

Acuzațiile nu sunt încă foarte clare, dar  cert este că Daniel Don avea un salariu bun la AJOFM Cluj și era și manager pe proiecte europene, așa că mai încasa câteva mii de euro la salariu. 

 

Acesta era cunoscut ca un tip rafinat, plăcându-i hainele scumpe de la firme de renume precum Boss, Versace și ceasurile brandurilor cunoscute. De câte ori era acuzat că se îmbracă prea bine pentru veniturile sale, Daniel Don a replicat că ”mai cumpără și el de la cei care le aduc din Occident” și că este ”foarte atent la ce cumpără”, hainele fiind o investiție pentru el. 

-----------------------------

UPDATE

 

Daniel Don este acuzat de DNA Cluj de Luare de mită în formă continuată și fals în declarații în formă continuată.

 

În perioada ianuarie 2013 – noiembrie 2015, inculpatul Don Daniel, în calitate de director executiv al AJOFM, a pretins și a primit, în mod repetat, sume de bani totalizând 884.045 lei, bani care provin din bugetele unor proiecte finanțate din fonduri europene, prin programele POSDRU și FEAG.

 

Din actele cauzei rezultă faptul că, în activitatea de implementare a proiectelor în care AJOFM Cluj are calitatea de beneficiar sau partener erau cooptate de către Don Daniel persoane provenind din rândul angajaților AJOFM, subordonați ai acestuia ori din rândul foștilor angajați suspendați din funcție, aceștia fiind desemnați în calitate de experți ai proiectelor.

 

Remunerațiile experților care compun echipa de management și respectiv echipa de implementare constituie cheltuieli ale proiectelor, cuprinse ca atare în bugete drept cheltuieli cu resursa umană și sunt suportate din fondurile provenind din bugetul Uniunii Europene. Întrucât potrivit prevederilor legale, directorul Don Daniel nu poate fi remunerat în cadrul proiectelor, din probele administrate rezultă că acesta pretindea o parte din veniturile încasate de subordonații săi.

 

Inculpatul Don Daniel, în calitate de funcționar public, are obligația completării declarației de avere în cuprinsul căreia, sub sancțiunea atragerii răspunderii penale pentru infracțiunea de fals în declarații, are obligația declarării activelor financiare.

 

Urmare a analizării declarațiilor de avere completate de către Don Daniel la datele de 14.04.2014, aferent veniturilor obținute pe parcursul anului 2013 și respectiv la data de 08.04.2015 corespunzător veniturilor obținute în cursul anului 2014, s-a reținut că funcționarul public nu a declarat sumele identificate în conturile bancare la categoria activelor financiare.

 

Inculpatului DON DANIEL i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. 

 

La data de 14 noiembrie 2015, inculpatul DON DANIEL urmează a fi prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, au precizat procurorii DNA Cluj. 

Comentarii Facebook