Vineri 22 Noiembrie

Date din ancheta morții cunoscutului chef Adrian Pop: Sunt audiați 10 martori. Polițiștii, care au fost la petrecere, erau în timpul liber


La petrecerea la care a murit chef Adrian Pop au participat doi polițiști, care se aflau în timpul liber. IPJ Cluj a cerut ca ancheta să fie preluată de procurorii de la Tribunalul Cluj pentru că în cauză sunt și doi polițiști. 

În cauza ce are ca obiect circumstanțele în care numitul POP ADRIAN VASILE a suferit leziuni traumatice în noaptea de 07 martie a.c., ora 3:00, în prezent se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Având în vedere informaţiile apărute în spațiul public, privind posibila implicare a unor agenți de poliţie, dosarul penal a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj la inițiativa reprezentaților Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj. Cercetările sunt efectuate de către poliţişti specializați în cauze de violență sub coordonarea directă a procurorilor de la acest parchet.

Până la acest moment, în cadrul anchetei au fost audiate peste 10 persoane în calitate de martori, iar activităţile de audiere continuă şi în prezent. Au fost efectuate testări ale comportamentului simulat și au fost constatate, ridicate și conservate urme de la locul faptei și de pe hainele și corpul unor persoane.

Totodată, au fost efectuate constatări medico-legale asupra corpului victimei şi o autopsie la care a participat alături de procuror și lucrătorii de poliţie, un expert medico-legal desemnat de familia victimei Pop Adrian Vasile.

De asemenea, au fost identificate și ridicate toate înregistrările video de la faţa locului. Imaginile sunt analizate în prezent şi urmează să fie valorificate în cadrul anchetei penale.

Având în vedere nevoia asigurării opiniei publice de obiectivitatea totală a organelor de anchetă, la inițiativa Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au decis ca toate audierile persoanelor implicate în eveniment să fie realizate de procurori.

Tot pentru corecta informare a opiniei publice, aducem la cunoștință faptul că din cercetări a rezultat că evenimentul de data de 06-07 martie a.c. a fost o întâlnire cu caracter privat la care au participat două persoane care sunt angajați ai Inspectoratului de Poliție Județean Cluj. Aceste persoane se aflau în afara orelor de program, nu exercitau activități specifice funcției și nu purtau însemnele specifice autorității publice. 

Facem precizarea că începerea urmăririi penale, punerea în mişcare a acţiunii penale respectiv trimiterea în judecată sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul  prezumției de nevinovăție”.

Comentarii Facebook