Vineri 22 Noiembrie

De ce nu cumpără Primăria Cluj-Napoca clădirea Continental?

 

Casa de insolvență, care gestionează situația juridică a hotelului Continental, scoate la vânzare clădirea pentru suma de 5,5 milioane de euro, iar Primăria Cluj-Napoca are drept de preempțiune. 

 

Consilierii locali au dezbătut în ședința de luni dimineața cererea casei de insolvență, prin care municipalitatea este notificată de faptul că își poate exercita dreptul de preempțiune, iar în caz contrar hotelul Continental va fi scos la vânzare. 

 

Primarul Emil Boc a declarat că prețul cerut este prea mare, dar și faptul că situația juridică a imobilului este incertă.

 

Consilierul local Radu Moisin a propus, în ședința de luni dimineața, să fie trimisă o notificare casei de insolvență prin care să se precizeze că ”termenul de 15 zile de preempțiune nu curge atâta timp cât firma de insolvență nu ne comunică dacă s-a clarificat situația juridică a imobilului. Clădirea este revendicată de Colegiul Reformat din Debrecen și nu poate fi vândută până când această problemă nu este soluționată. Abia după ce se rezolvă acest lucru se poate trece la discutarea pe amănunte, dar până atunci este imposibil acest lucru”, a declarat Radu Moisin.

 

Fostul primar al Clujului, actualmente consilier local, a mai precizat că suma de 5,5 milioane de euro cerută pe fostul hotel este foarte mare, ținând cont de faptul că imobilul este într-o avansată stare de degradare. 

 

 

Comentarii Facebook