De ce s-a predat Florian Walter: O persoană din România încerca să îmi preia societatea în mod agresiv
Florian Walter s-a predat de bună voie autorităților din România, explicând că o persoană din țară voia să îi preia ”societatea în mod agresiv”.
Potrivit unui document obținut de Dolce Sport, Walter s-a predat de bună voie autorităților din România.
”Subsemnatul, declar, în deplinătatea facultăţilor mentale şi respectând prevederile legale, fără a fi presat sau forţat de nimeni, că doresc să fiu predat autorităţilor competente din România, în regim de urgenţă, dat fiind că sunt căutat de către aceste autorităţi (constituire de grup infracţional, spălare de bani şi evaziune fiscală) şi fiind pe deplin conştient de consecinţele predării, drept pentru care semnez prezenta (...).
Locuiesc în Emiratele Dubai - Emiratele Arabe Unite din data de 10.05.2015. Începând cu data de 26.05.2015, în dosarul nr. 68 / 2015, m-am aflat sub protecția autorităților din Emiratele Arabe Unite și am achitat garanția în valoare de 300.000 (trei sute de mii) de dihrami. Am solicitat protecția amintită dat fiind că o persoană din țara mea de origine încerca să îmi preia societatea în mod agresiv, fiind expus pericolelor, atât fizic cât și psihic. În prezent doresc să mă întorc în România, pentru a mă apăra împotriva acuzațiilor care mi se aduc acolo și pentru a dispune de dovezile care îmi vor arăta nevinovăția. Doresc să asigur autoritățile judiciare care mi-au înțeles poziția și care mi-au acordat protecție că beneficiază de toată încrederea mea. Doresc să mă predau autorităților române de bună voie”, a precizat Florian Walter.
Walter este acuzat de evaziune fiscală, după ce a înșelat statul cu 20 de milioane de euro. Omul de afaceri a aflat despre urmărirea penală și a fugit din țară, conform unor surse judiciare.
Florian Walter este suspectat că a iniţiat şi coordonat o grupare suspectată de evaziune fiscală şi spălare de bani, operaţiuni financiare în care este implicată Compania Romprest Service, alături de alte societăţi comerciale, între care unele considerate firme-fantomă. Potrivit procurorilor, în perioada 2012 - 2013, firma Romprest ar fi fost implicată într-un lanţ de tranzacţii comerciale fictive al căror rol era fie de a reduce baza de impozitare, fie de a beneficia de returnări ilegale de TVA. Astfel, procurorii anchetează modul în care Romprest angaja forţa de muncă folosită în oraşele în care societatea are contracte pentru salubrizare cu autorităţile publice locale.
Anchetatori au stabilit că mare parte dintre angajaţii firmei de salubritate lucrau la negru, iar pentru a justifica şi a deduce banii plătiţi muncitorilor, Romprest încheia contracte cu alte firme, care la rândul lor încheiau contracte cu alte societăţi, până se ajungea la "un eşalon patru". Prejudiciul produs bugetului de stat este în valoare totală de 4,5 milioane de euro, reprezentând impozitul pe profit şi taxa pe valoarea adăugată, la care se adaugă suma de 60.494.600 de lei (echivalentul a 14 milioane de euro) supusă procesului de reciclare. Anchetatorii au instituit măsuri asiguratorii până la concurenţa sumei de 18 milioane de euro.
1 Comentariu
Hai du-te , nu mai spune!
De acordul semnat între România si Dubai , nu ai fost informat?
Ești nevinovat, sigur !
Spune acum tot si scapi!