Depășirea vitezei legale pe autostradă va ajunge direct la autorități. Pe A3 urmează să fie implementate 20 de camere de supraveghere moderne


Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a încheiat un contract, cu firma Elektra, pentru montarea unor sisteme de supraveghere pentru mașini pe autostrăzile din România și DN1.  Valoarea contractului este de 112,695 milioane de lei, fără TVA.

Firma va instala pe cele trei autostrăzi camere de supraveghere, aparate de detecție, dar și senzori sau stații meteo.

Astfel, autoritățile vor avea acces la date în timp real despre șoferii care încalcă regulile de circulație și mai ales la depășirea vitezei legale. De asemenea, pe marginea drumurilor vor fi instalate panouri care vor avertiza șoferii despre eventuale pericole: mașini oprite, accidente, fenomene meteo etc.

Pe autostrada A3 vor fi montate 20 de aparate, în aproximativ 60 de kilometri. Acestea vor putea înregistra viteza șoferilor, numărul de mașini și multe alte date, potrivit stiripesurse.

Camerele vor fi atât fixe, cât și mobile, pe toate drumurile unde vor fi instalate și vor funcționa ca un radar pentru autorități.


Comentarii Facebook