Vineri 20 Septembrie

Detectivii particulari, la mare căutare în perioada Untold. Cine plătește și câte 5000 de lei pentru supravegherea pe o zi


În perioada Untold crește cererea de servicii de supraveghere a minorilor în Transilvania, susține reprezentantul unei asociații a detectivilor particulari din zonă. Părinții plătesc bani grei. Pentru un tarif care variază între 1.800 de lei și 5.000 de lei pe zi, un detectiv privat va fi pe urmele copilului tău la festival.

Supravegherea minorilor a devenit un serviciu care nu lipsește din portofoliul agențiilor de detectivi particulari din România. În timpul festivalurilor, cererea pentru astfel de servicii crește spectaculos, deoarece mulți părinți sunt îngrijorați pentru siguranța copiilor lor, în condițiile în care și activitatea traficanților de droguri se intensifică în timpul acestor evenimente, scrie Adevărul.

Liviu Banias, președintele Asociației Detectivilor Particulari din Regiunea Nord-Vest și proprietarul agenției de detectivi „Discret” din Cluj, a declarat pentru „Adevărul” că în perioada festivalului Untold cererea pentru supravegherea minorilor crește.

„Există o creștere a cererilor de supraveghere a minorilor, dar și datorită fluenței mai mari a tinerilor sau a adolescenților la acest eveniment. Dar în cadrul acestei creșteri trebuie să țineți seama că se înmulțesc și comercianții de droguri. Este momentul în care cei care au „marfă” în depozite o scot masiv la vânzare”, a explicat Banias.

Întrebat dacă această creștere a solicitărilor se manifestă doar la agenția sa de detectivi sau și la alte agenții, acesta a susținut:

„Și din discuțiile pe care le am și colaborările care le am cu detectivii de la alte societăți rezultă că există o creștere a cererilor de supraveghere a minorilor pe timpul festivalului. Eu sunt președintele Asociației Detectivilor Particulari din Regiunea Nord-Vest, care are detectivi și societăți de detectivi particulari în toată Transilvania, începând cu Brașov până la Satu Mare, Bihor și Sibiu șamd. Creștere se înregistrează la mai mulți colegi în timpul festivalului”.

Consumul de droguri este principala îngrijorare a părinților.

„Ceea ce vreau să vă confirm este că știu de un caz de fetiță de 13 ani care consuma droguri. Din experiența activității de supraveghere, am observat că traficanții sunt foarte bine organizați. Există o echipă care identifică și racolează copii din familii mai bogate, cu disponibilități. După ce s-au produs la racolarea, sunt atrase în anturaje. În anturaj le dă să consume droguri. În anumite anturaje, este un trend că dacă ai 13-14 ani și nu ai un prieten  mai în vârstă, n-ai prizat niciodată și ești virgină înseamnă că nu ești în trend”, susține Banias, potrivit sursei citate. 

Comentarii Facebook