Deținutele de la Penitenciarul Gherla impresionează prin talentul lor! Au croșetat figurine ce-l înfățișează pe Alexandru Ioan Cuza
Penitenciarul Gherla a participat vineri, 4 octombrie, la Festivalul de Folclor pentru Deținuți în incinta Muzeului Național al Satului ,,Dimitrie Gusti” din București.
Evenimentul, care aduce în prim-plan creații artistice realizate de persoanele private de libertate, a inclus și expoziții de figurine obținute prin tehnica croșetatului, în cadrul proiectului „Amigurumi – atelier de croșetat”.
Deținutele de la Centrul Terapeutic Lotus din cadrul Penitenciarului Gherla au realizat mai multe figurine ce reprezintă personaje din literatura română precum: soacra cu trei nurori, capra cu trei iezi, Ion al lui Rebreanu, nunta Zamfirei, fata moșului și fata babei și chiar persoanje istorice, cum este Alexandru Ioan Cuza.
„La deschidere au participat și parteneri instituționali: rectorul Academiei de Poliție, directorul Colegiului Național de Afaceri Interne, reprezentanți de la serviciul de probațiune precum și partenerii/colaboratorii tradiționali (Prison Fellowship).
Exponatele sunt realizate de către rezidentele din Centrul Terapeutic Lotus prin tehnica croșetatului și reprezintă costume populare din diferitele regiuni ale țării dar și personaje din literatura noastră precum: soacra cu 3 nurori, capra cu 3 iezi, Ion al lui Rebreanu, nunta Zamfirei, fata moșului și fata babei.
Toate produsele croșetate au fost realizate în cadrul activității ocupaționale denumită “Amigurumi - atelier de croșetat” coordonată de către doamna inspector principal de poliție penitenciară Mihaela Bălăi, inițiată în anul 2019.
Aceste expoziții sunt apreciate atât de către societatea civilă cât și de deținute iar activitatea de anul acesta include în jur de 10 persoane private de libertate.”, au transmis reprezentanții Penitenciarului Gherla.
Acest tip de activitate este terapeutica, le ajută să își dezvolte aptitudinile și să își crească stima de sine.
Muzeul Satului este una dintre cele mai populare destinații culturale din România, atrăgând anual un număr imens de vizitatori. Acesta oferă o privire fascinantă asupra tradițiilor, obiceiurilor și stilului de viață rural românesc, prin diverse exponate.
2 Comentarii
Cârnațul de PLEȘCOI a lui Nuți spaima ...pu ți unde este?