Vineri 22 Noiembrie

Doctorul Costel Siserman numit de Curtea de Apel Cluj director al IML Cluj peste capul Ministerului Sănătății

 

Doctorul Costel Siserman numit printr-o decizie a Curții de Apel Cluj director al IML Cluj peste capul Ministerului Sănătății, care s-a opus.

 

Siserman a participat în 2013 la un concurs pentru postul de director al IML Cluj, dar Ministerul a anulat totul după ce s-a aflat că doctorul nu avea vechime neîntreruptă de zece ani așa cum cerea regulamentul concursului. 

 

Costel Siserman fusese plecat, în perioada 5 mai 2003 - 1 noiembrie 2004, la muncă pe funcţia de intern în cadrul Universităţii Tours din Franţa.

 

Ministerul Sănătății a făcut în 10 octombrie 2013 și o sesizare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, deoarece au fost găsite unele date suspecte. Costel Siserman figura ca medic intern la Universitatea din Tours, dar lucra la IML Cluj, unde făcea gărzi.

 

Procurorul Theodor Pavelescu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a lucrat 8 luni la acest caz, dar a deciz că nu este un caz penal, deoarece ”adresa Direcţiei de Audit Public Intern din cadrul Ministerului Sănătăţii nu îndeplineşte condiţiile de formă ale  unui denunţ, ca forma de sesizare a organelor de urmărire penală”.

 

Procurorul susține că în perioada cât a lucrat în Frața medicul Costel Siserman a beneficiat de ”51 de zile de concediu de odihnă şi 45 de zile de concediu medical”.

 

În rezoluţia de clasare procurorul Pavelescu arată că: ”Pe fondul audierii sale, dr. Siserman Costel a invederat că zilele de concediu de odihnă efectuate în perioada 2003-2004, i-au permis atât deplasarea, cu acordul conducerii IML Cluj, pe teritoriul Franţei, în vederea participării la cursurile de perfecţionare post universitară în cadrul Centrului Pshiterapuetic Tours Sud din cadrul Facultăţii  de Medicină, cât şi desfăşurarea efectivă a activităţii profesionale la IML Cluj”. Procurorul Pavelescu a primit de la medicul legist  Siserman 202 certificate medico legale, 160 de rapoarte de expertiză medico legală psihiatrică, 72 de rapoarte de constatare medico legală, care arată că acesta a fost prezent la ”locul de muncă în perioada 2003-2004”.

 

Nimeni nu a stabilit dacă medicul Siserman a fost plătit în România și în Franţa. Totul putea fi rezolvat printr-o adresă trimisă Universității din Tours.

 

Curtea de Apel Cluj, care a judecat cererea lui Costel Siserman de numire în funcția de director al IML Cluj, a refuzat să trimită o astfel de cerere în Franța, cu toate că Ministerul Sănătăţii şi IML Cluj a solicitat acest lucru instanței.

 

Judecătorul care a judecat cererea lui Siserman este vecin de birou cu cumnata medicului legist, judecătoarea Sorina Siserman.

 

Acelaşi judecător a mai decis, că  ordinele ministrului Sănătăţii, prin care se cereau candidaţilor o vechime neîntreruptă de zece ani sunt legale.

 

Ministerul Sănătăţii trebuie să îi achite lui Siserman și ”indemnizaţia aferentă funcţiei de conducere, în cuantum de 3.392 lei/lună, începând cu data de 1.09.2013, şi până la numirea reclamantului în funcţia de conducere al IML Cluj”. Vorbim despre 40.704 lei, plus 5.000 de lei cu titlul de daune morale.

 

Medicul legist Costel Siserman este cumnat cu judecătorea Sorina Siserman de la Curtea de Apel Cluj şi frate cu procurorul militar şef de la Parchetul Militar Cluj, colonelul Viorel Siserman.

Comentarii Facebook