Doi bărbați au făcut 400.000 € folosind o schemă ilegală cu vouchere de vacanță achiziționate de pe internet. Au cumpărat și de la angajați din Cluj


Doi oameni de afaceri din Mureș au dezvoltat o schemă rapidă de îmbogățire, însă au ajuns în atenția polițiștilor.

Cei doi cumpărau de pe internet vouchere de vacanță la preț redus, aproximativ 60% din valoarea reală, scoase la vânzare de către angajații diferitelor instituții care oferă astfel de beneficii.

Mai apoi, pentru că unul dintre ei deținea o firmă de turism, cereau de la angajatorii celor care le-au vândut voucherele, decontarea acestora la prețul oficial, ca și cum angajații ar fi contractat vacanțe în Mureș. De fapt, nimeni nu beneficia de servicii de turism. 

Cei doi au obținut de la 852 de angajatori, majoritatea instituții de stat, printre care primării, grădinițe, școli sau spitale, aproximativ 400.000 de euro.

Deși amenda pentru comercializarea voucherelor de vacanță este uriașă, 26.000 de lei, asta nu i-a oprit pe angajații mai multor firme și instituții, inclusiv din Cluj, să le scoată la vânzare.

Cei doi cumpăraseră tichete de la angajați ai unor instituții de stat precumPoliția Locală Târgoviște, Poliția Locală a Municipiilor Bacău și Craiova, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Compania Națională Loteria Română, Consiliile Județene Mureș și Caraș-Severin, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Ministerul Finanțelor Publice, Direcția Regională de Finanțe Cluj-Napoca, Autoritatea Feroviară Română, Societatea Națională de Radiocomunicații, Academia Română-filiala Cluj, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, Tribunalele Mureș, Suceava, Mehedinți, Constanța, Sibiu și Dâmbovița, dar și de la retaileri cunoscuți care oferă acest tip de beneficiu, potrivit G4media.


Comentarii Facebook