Doi clujeni, salvați din ape de un pompier aflat în timpul liber! Au plonjat cu mașina în râul Arieș, într-o zonă unde drumul nu avea parapet - FOTO


Un pompier din Alba, aflat în timpul liber, a fost omul potrivit la momentul potrivit pentru doi clujeni implicați într-un accident rutier.

Duminica trecută, în jurul orei 15:00, în zona localității Sălciua, doi clujeni, soț și soție, au plonjat cu mașina în râul Arieș, într-o zonă fără parapet.

Adrian Todea se afla în mașină alături de câțiva prieteni, când a văzut autoturismul clujenilor. Tânărul pompier nu a ezitat să ajute.

,,Mă deplasam spre Sălciua, și pe drum, în fața noastră, o mașină a ieșit în decor. Mai exact, s-a răsturnat în Arieș. În mașina în care mă aflam, mai erau alte patru persoane, prieteni cu mine. Am oprit rapid. Era multă vegetație pe margine și nu se vedea mașina răsturnată în râu. Am oprit acolo. Doamna a apucat să iasă prima, pe ușă. Era tăiată grav la mâini. Claxonul rămas pornit. Mi-a spus: «eu sunt bine, nu știu soțul meu”, a declarat pompierul, potrivit foaiatransilvană.ro.

masina-florian-1536x899.jpg

Soțul femeii, era încă în mașina răsturnată, blocat în centura de siguranță. 

,,Am tras de centură să se elibereze și am reușit foarte repede să îl salvăm. Nu m-am gândit deloc la viața mea. A contat doar să îl scoatem pe bărbat din mașină. În primele minute nu a putut vorbi deloc cu acesta. L-am scos la mal, repede. Era foarte speriat. Apoi încet, încet și-a revenit și a început să vorbească.

Accidentul s-a produs într-o zonă unde drumul nu are parapet de protecție. Aproape tot drumul are parapet, și fix în zona unde a avut loc tragedia, nu este. Drumul era situat la cinci metri înălțime față de albia râului. Mașina s-a răsturnat, și a plonjat pe plafon, în apă”, a relatat pompierul Adrian Todea.

Pompierul a observat că femeia fusese rănită, oferindu-i ajutor medical. Cei doi clujeni au fost mai apoi preluați de o ambulanță.

,,Am fugit la mașina noastră și am luat trusa medicală. Apoi i-am oprit sângerarea. Între timp a venit și o ambulanță, cred că de la Câmpeni. Cei doi au fost luați de echipajul medical sub supraveghere”, a explicat pompierul.

Adrian Todea are 27 de ani. Tânărul a urmat cursurile școlii militare de subofițer de pompieri, având această frumoasă meserie de șapte ani.

Foto: foaiatransilvană

Comentarii Facebook