Doi falși surdo-muți, prinși de jandarmi în centrul Clujului! Cereau bani de la trecători pentru o asociație care nu există


Doi falși surdo-muți au fost prinși de jandarmii în timp ce apelau la mila persoanelor din centrul municipiului Cluj-Napoca. 

Cei doi aveau o foaie A4 pe care le-o arătau trecătorilor pentru a-i determina să doneze sume de bani pentru o așa-zisă asociație pentru surdo-muți, handicapați și copii săraci care nici măcar nu există. 

În urma verificărilor, autoritățile au constat că falșii surdo-muți nu aveau nicio problemă de comunicare sau de auz. Cercetările vor fi continuate de polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Cluj-Napoca.

Luni, 02 septembrie, în jurul orei 13:30, pe timpul executării misiunilor  specifice a efectivelor Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, în zona centrală a  municipiului Cluj-Napoca, lucrătorii noștri au observat 2 persoane care abordau  trecătorii prin gesturi și prezentarea unor coli A4 cu următorul mesaj: ,,Asociația  regională pentru surdo-muți handicapați și copii săraci. Dorim să obținem un centru  internațional și național pentru copii Mulțumim!”. 

În urma verficării acestora, s-a constatat faptul că persoanele în cauză nu  prezentau deficiențe de comunicare sau de auz, apelând la această metodă tocmai  pentru a sensibiliza cetățenii să doneze sume de bani.

De asemenea, persoanele nu  dețineau documente care să ateste legalitatea asociației, respectiv acordul autorităților  locale pentru desfășurarea unor activități de strângere de fonduri.  

Jandarmii clujeni au procedat la întocmirea documentelor operative, urmând a  fi predate Secției 2 Poliție Cluj-Napoca pentru continuarea demersurilor legale.”, au transmis reprezentanții IJJ Cluj.   

Cazul nu este unul singular. În ultima perioadă, au început să apară tot mai multe persoane care apelează la același model de înșelătorie, în zonele intens circulate din municipiu. 


Comentarii Facebook