Doi pacienți din Cluj au primit o nouă șansă la viață! Gestul altruist al unei familii îndurerate le-a permis să trăiască


La Institutul Clinic de Urologie și Transplant Cluj, 2 pacienți au primit cel mai frumos cadou din partea unei familii îndurerate. 

Familia unui pacient în vârstă de 54 de ani, diagnosticat în moarte cerebrală la secția ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, a găsit puterea de a ajuta alți oameni, de a oferi altor familii șansa de a-i avea pe cei dragi alături, fiind de acord cu donarea de organe și țesuturi.

Astfel, prin acest dar doi pacienți din Cluj au putut scăpa de chinuitoarele ședințe de dializă, primind o șansă la o viață normală, după un transplant renal, care a avut loc la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca. 

Ficatul i-a salvat un pacient de la Centrul de Transplant Hepatic al Institutului Clinic Fundeni iar transplanturile de cornee au fost realizate în cadrul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București.

Acțiunea a făcut parte dintr-un maraton de transplanturi, desfășurat în luna iulie. Prin bunăvoința lor, cele 4 familii, din Deva, Moinești și București, au readus în cursa vieții 11 români, cu ajutorul unor operații de  transplant de ficat și rinichi.

De asemnea, alți 6 pacienți și-au recăpătat vederea prin intermediul transplanturilor de cornee.

,,Mulțumim familiilor donatorilor pentru bunătatea de care au dat dovadă, găsind puterea de a ajuta prin gesturile atât de mulți alți oameni şi echipelor de medici şi asistenţi care înțeleg că donarea de organe și țesuturi este un gest suprem de altruism, bunătate și iubire față de semeni şi care prin dăruirea lor în a salva vieţi  oferă un nou început celor pentru care transplantul reprezintă unica şansă la viaţă!”, au transmis reprezentanții Agenţiei Naţionale de Transplant.

Comentarii Facebook