Duminica 22 Decembrie

Doi samsari auto din Cluj EXTREM de bine INFORMAȚI au fost trimiși în judecată

 

Procurorii DNA Cluj au finalizat dosarele lui Ovidiu Cătălin Petruș, acum în arest, și Ovidiu Nicoară, ambii acuzați de evaziune fiscală în formă continuată.

 

În perioada februarie – noiembrie 2012, Cătălin Ovidiu Petruș, în calitate de asociat unic și administrator al unei societăți comerciale, acționând în baza unei înțelegeri prealabile împreună cu Ovidiu Nicoară, în mod repetat, a desfășurat operațiuni comerciale constând în achiziții intracomunitare de autoturisme revândute pe teritoriul național. În acest context, acesta a omis, în totalitate, să evidențieze în actele contabile sau în alte documente legale operațiunile respective precum și veniturile obținute, fapt ce a avut ca rezultat prejudicierea bugetului de stat cu suma de 12.357.458 lei.

 

Concret, inculpații au achiziționat din spațiul comunitar și ulterior au revândut în România, pe seama unei societăți comerciale, un număr total de 743 de autoturisme second hand în valoare de 31.509.469 lei pentru care agentul economic datora TVA în sumă de 7.562.272 și impozit pe profit în sumă 86.191 de lei.

 

În perioada februarie - noiembrie 2012, când societatea respectivă a desfășurat operațiuni comerciale, nu a depusă nicio declarație fiscală (deconturi de TVA și declarația 390 privind achizițiile intracomunitare) și nici nu au înregistrate în evidențele contabile tranzacțiile efectuate pe teritoriul României constând în revânzarea autovehiculelor.

 

Agenția Națională de Administrare Fiscală prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Cluj s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 12.357.458 lei, reprezentând prejudiciul cauzat ca urmare a sustragerii de la plata taxelor datorate bugetului de stat, reprezentând debit TVA, debit impozit pe profit și accesorii aferente.

 

Din rechizitoriul DNA Cluj rezultă că cei doi, Ovidiu Cătălin Petruș și Ovidiu Nicoară, erau extrem de bine informați și puși la punct cu legislația. Ei nu aveau niciun bun pe numele lor și nici pe societate. Astfel că statul nu va avea ce să recupereze, banii câștigați de cei doi fiind, cel mai probabil, mutați în alte conturi.

 

În cauză, nu s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului pentru recuperarea prejudiciului cauzat, întrucât nu au fost identificate bunuri mobile sau imobile deținute de către cei doi inculpați.

 

De asemenea, societatea comercială prin intermediul căreia s-au desfășurat tranzacțiile nu a deținut în patrimoniu bunuri, iar începând cu data de 23 noiembrie 2015 s-a dispus radierea în baza hotărârii pronunțată de către Tribunalul Specializat Cluj.

Comentarii Facebook