Duminica 8 Septembrie

Doi soți din Ardeal, atacați de o ursoaică într-un lan de porumb: „Mie mi-a dat doar o labă pe spate”


Un bărbat în vârstă de 43 de ani din Sântioana, judeţul Bistriţa-Năsăud, a ajuns la spital, după ce a fost atacat de o ursoaică în lanul de porumb. Bărbatul și soția acestuia montau un gard electric care ar fi trebuit să le protejeze cultura de porumb de animalele sălbatice. 

Însă, cei doi au fost opriți din activitatea lor, după ce o ursoaică a ieșit din lan și s-a năpustit asupra bărbatului. 

Speriată, femeia a început să strige după ajutor, însă animalul nu a fost intimidat, ba chiar a încercat să o atace şi pe ea.

E zgâriat la picior, în două locuri, la spate, totul e rupt şi faţa. A venit a doua oară şi a sărit pe mine, dar mie mi-a dat doar o labă în spate”, a spus Mirela Odae, soţia victimei.

Atacurile asupra culturilor şi asupra animalelor sunt frecvente, mai ales acum, în perioada în care porumbul e în lapte. Ei trag la mâncare”, a mai spus Mihai Gheorghe, responsabil fond de vânătoare, conform Observator.ro.

Ursoaica s-a speriat de strigătele disperate ale femeii

În cele din urmă, ursoaica s-a speriat de strigătele disperate ale femeii și a fugit. Imediat, soția victimei a sunat la 112.

S-a uitat doctoriţa la mine şi a zis că nu-i niciun pericol şi nu m-am dus la spital, dar pe soţul l-a dus la spital, că el e foarte grav”, a mai precizat soția victimei.

Este stabil hemodinamic și respirator, conștient, cooperant și prezintă multiple leziuni la nivelul toracelui și membrelor inferioare”, a precizat Camelia Strungari, purtător de cuvânt Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Comentarii Facebook