Doliu în învățământul clujean. S-a stins din viață profesorul Claudius Lisovschi Cheleşanu de la USAMV Cluj:,,Plecarea sa lasă un gol profund”


Profesorul dr. Claudius Lisovschi Cheleşanu, născut ăn 1938, de la Facultatea de Medicină Veterinară USAMV Cluj-Napoca, s-a stins din viață, astăzi, 30 august. 

Membru al mai multor societăți științifice și culturale, a avut o implicare importantă în medicina veterinară, cu peste 400 de lucrări elaborate.

,,Comunitatea academică regretă profund trecerea în neființă a Profesorului dr. Claudius Lisovschi Cheleşanu (1938), un respectat cadru didactic al facultății noastre.

Prof. Lisovschi a coordonat disciplina de Genetică şi Eredopatologie (1988-1995) și cercul de Paleofaunistică, contribuind prin cercetări interdisciplinare la publicarea unor lucrări în reviste de specialitate și participări la manifestări științifice. A fost un membru activ și a insuflat, timp de mulți ani, entuziasm în toate manifestările culturale studențești.

A fost membru al mai multor societăți științifice și culturale și a avut o contribuție majoră în medicina veterinară, cu 402 lucrări elaborate. Prin devotamentul său, a inspirat și ghidat numeroși studenți și colegi, consolidând prestigiul facultății.

Plecarea sa lasă un gol profund în comunitatea academică.

Cu regret, Dumnezeu să-l odihnească în pace!” au transmis reprezentanții Facultății de Medicină Veterinară USAMV Cluj-Napoca


Comentarii Facebook